Foto: F64

Koncerns AS "Latvijas Finieris" pagājušajā gadā sasniedza 196,5 miljonu eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 194,1 miljona eiro rādītāju pirms gada, informēja uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis.

Viņš norādīja - lai gan pieaugums ir tikai 1% apmērā, tas tika nodrošināts, pārdodot augstvērtīgāku produkciju, kas savukārt ir iepriekšējo gadu investīciju panākums.

Savukārt eksporta apgrozījumu izdevies audzēt straujāk - aptuveni par 3%, pārsniedzot 155 miljonus eiro.

Kā norādīja Biķis, viens no veiksmīgas darbības nosacījumiem ir konkurētspējīgs atalgojums. Triju gadu laikā "Latvijas Finiera" ražošanas uzņēmumos Baltijas valstīs atalgojums ir kāpināts vidēji par 5% gadā, kas aptuveni sakrīt ar vidējās algas kāpumu Latvijā kopumā.

"Jau 2011.gadā personāla politikā definēja nepieciešamību būtiski palielināt darba samaksu ik gadu vidēji par 6-9 % līdz 2020.gadam. Darbiniekam atalgojuma definīcija veidojas, ņemot vērā pirktspējas indeksu salīdzinājumā ar atalgojumu ziemeļu reģiona - Zviedrijas, Somijas - darbaspēka tirgū. Uzņēmumam šī definīcija paredz vienlaicīgu produktivitātes kāpināšanu, tostarp īstenojot vērienīgu investīciju programmu vairāku gadu garumā," sacīja Biķis.

Būtisks ilgtspējīgas darbības elements ir arī koncerna kopējo nodokļu apjoms, kas 2015.gadā sasniedza jau 17,4 miljonus eiro.

Kopumā 2015.gadā koncerns attīstībā ieguldīja 42,3 miljonus eiro un turpmākajos gados plānots ieguldīt vēl vairāk, lai īstenotu jau pieteikto daudzgadu attīstības programmu - strauja izaugsme produktos un automatizācijā, reģionālā attīstība Baltijā.

Pērn gada beigās uzņēmumā sāka jaunas impregnēšanas ražotnes celtniecību, kurā ražos modernus un videi draudzīgus produktus. Ieguldot 10 miljonus eiro, attiecīgā produkta ražošanas jauda ir dubultota. Procesu nodrošinās 11 darbinieki, strādājot trīs maiņās.

Līdztekus investīcijām Latvijā viena no prioritātēm ir jaunas saplākšņa rūpnīcas būvniecība Igaunijas pilsētā Kohilā. 2015.gadā veikti ne tikai ieguldījumi pamatlīdzekļu izveidē, bet arī strādāts pie jaunās ražotnes vadības komandas veidošanas. Ir piesaistīts un apmācīts papildu personāls, lai jaunais kolektīvs pilnvērtīgi sāktu darbu 2016.gadā. Rūpnīcā strādās 230 darbinieki. Ieguldījumi kopš 2011.gada līdz šā projekta īstenošanai sasniegs 80 miljonus eiro.

Kā ziņots, "Latvijas Finieris" 2014.gadā sasniedzis 194,1 miljona eiro apgrozījumu salīdzinājumā ar 187,3 miljonu apgrozījumu 2013.gadā, savukārt peļņa pērn bija 11,76 miljoni salīdzinājumā ar 11,1 miljonu eiro iepriekšējā gadā.

"Latvijas Finieris" dibināts 1992.gadā, pamatkapitāls ir 46,473 miljoni eiro, nodarbināto skaits - 1657 darbinieki.

''Latvijas Finiera" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana klientiem. Citi nozīmīgākie koncerna darbības veidi ir plātņu materiālu tirdzniecība, mežsaimniecība un mežizstrāde, kā arī sintētisko sveķu un fenola filmu ražošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!