Foto: LETA
Saplākšņa ražošanas koncerns AS "Latvijas Finieris" šā gada pirmajos trīs mēnešos nopelnījis divus miljonu latu, pastāstīja kompānijas padomes biroja vadītāja Jolanta Medne.

Salīdzinot ar 2010.gada pirmo ceturksni, peļņa kāpusi par 150%. Savukārt apgrozījums kāpis par 28%, sasniedzot 29 miljonus latu.

Koncerna EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas ir 3,9 miljoni latu, kas ir par 39% lielāka nekā pērn.

Kā norāda Medne, rādītāju uzlabojumi sasniegti, veicot tirgus pārstrukturizāciju un izmainot produktu grozu atbilstoši tirgus prasībām

Kopumā "Latvijas Finieris" pirmajā ceturksnī pārdevis 52 000 kubikmetru saplākšņa, kas ir par 11% vairāk nekā analogā laika posmā pērn. Turklāt martā sasniegts lielākais saplākšņa eksporta apjoms "Latvijas Finiera" pastāvēšanas vēsturē, pārdodot 18 500 kubikmetru saplākšņa.

Jau ziņots, ka "Latvijas Finieris" 2010.gadā pārdevis 196 000 kubikmetrus produkcijas, sasniedzot 97,5 miljonu latu apgrozījumu un deviņu miljonu latu peļņu.

Kompānija pērn eksportējusi produkciju 79 miljonu latu vērtībā, sasniedzot peļņu pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBITDA rādītāju 22 miljonu latu apjomā.

Koncerns pārdod saražoto produkciju vairāk nekā 50 valstīs ar desmit reģionālo produktu attīstības un tirdzniecības uzņēmumu starpniecību ārpus Latvijas - Lielbritānijā, Vācijā, Zviedrijā, Francijā, Itālijā, Spānijā, Nīderlandē, Somijā, ASV un Japānā.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un "NASDAQ OMX Riga" 2010.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Latvijas Finieris" ar uzņēmuma vērtību 31,48 miljoni latu ierindojas 56.vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!