Foto: LETA

AS "Latvijas Gāze" akcionāru sapulce notiks šā gada 3.jūlijā, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "Nasdaq Riga".

Sapulce notiks plkst.9 viesnīcā "Radisson Blu Daugava Hotel", Kuģu ielā 24, Rīgā.

Kā ziņots, viens no izskatāmajiem jautājumiem būs "Latvijas Gāzes" vadītāja iecelšana, ņemot vērā, ka šodien ilggadējais uzņēmuma vadītājs Adrians Dāvis nolēma pamest uzņēmumu.
Tāpat akcionāru sapulcē plānots uzklausīt valdes, padomes, revīzijas komitejas un zvērināta revidenta ziņojumus, apstiprināt 2014.gada pārskatu, spriest par pagājušā gada peļņas izlietošanu.

Sapulcē arī tiks iecelts 2015.gada pārskatu revidents, kā arī notiks padomes vēlēšanas un atlīdzības noteikšana padomes locekļiem.

Ieraksta datums akcionāru dalībai akcionāru sapulcē ir 2015.gada 26.jūnijs.

"Latvijas Gāzes" kopējais akciju un kopējais balsstiesīgo akciju skaits ir 39 900 000.
Jau ziņots, ka pērn "Latvijas Gāze" nopelnīja 30,07 miljonus eiro, kas ir par 1,9% vairāk nekā 2013.gadā, liecina uzņēmuma nerevidētais 2014.gada 12 mēnešu finanšu pārskats, kas iesniegts biržā "NASDAQ OMX Riga".

"Latvijas Gāze" pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdeva 1,29 miljardus kubikmetru dabasgāzes. Salīdzinājumā ar attiecīgo 2013.gada periodu dabasgāzes realizācija ir samazinājusies par 10,9%.

Lielākais "Latvijas Gāzes" akcionārs ir Vācijas "E.ON Ruhrgas International GmbH", kam pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai "Gazprom", bet 16% - SIA "Itera Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!