Foto: LETA
Latvijas dabasgāzes kompānijas "Latvijas Gāze" (LG) akcionāri sapulcē piektdien lems par pērnā gada peļņas izlietojumu, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Akcionāru sapulcei pieteiktais lēmumprojekts paredz no pērnā gada peļņas dividendēs izmaksāt 28,728 miljonus eiro jeb 72 centus par akciju. Savukārt pārējo peļņas daļu 827,9 tūkstošu eiro apmērā plānots iekļaut LG rezervēs.

Tāpat akcionāri sapulcē plāno apstiprināt piemaksas kompānijas padomes locekļiem vairāku ikmēneša atlīdzību apmērā - "Latvijas gāzes" padomes priekšsēdētājam septiņu ikmēneša atlīdzību apmērā, padomes priekšsēdētāja vietniekiem sešu ikmēneša atlīdzību apmērā, bet padomes locekļiem piecu ikmēneša atlīdzību apmērā proporcionāli viņu nostrādātajam laikam LG padomē.

Akcionāri arī grasās pārvēlēt uzņēmuma padomi, ņemot vērā padomes locekļu Ahima Zaula un Rainera Linka iesniegumus par padomes atstāšanu. Akcionāri padomē uz trim gadiem plāno iecelet Kirilu Seļezņovu, Jeļenu Karpeļu, Nikolaju Dubiku, Jeļenu Mihailovu, Juri Savicki, Vladu Rusakovu, Uvi Fipu, Jorgu Tumatu un Matiasu Kolenbahu.

Savukārt pēc LG akcionāru sapulces paredzēta uzņēmuma padomes sēde. Kompānijas padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis sacīja, ka padomes sēdē paredzēts iztaujāt uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata kandidātus.

Viņš atgādināja, ka kandidātu atlasi veic augsta līmeņa vadītāju meklēšanas kompānija "Pedersen & Partners". Sākotnēji amatam pieteikušies daudz pretendentu, taču pēdējai kārtai esot izvirzīti pieci līdz seši cilvēki, kurus piektdien paredzēts analizēt un iztaujāt. Starp šiem cilvēkiem esot gan vietējie, gan ārvalstu speciālisti.

Jau vēstīts, ka maija beigās LG paziņoja par uzņēmuma ilggadējā vadītāja Adriana Dāvja aiziešanu no kompānijas vadības neilgi pirms beidzās viņa darba līgums ar uzņēmumu. Kopā ar Dāvi LG vadību pametīs arī divi citi valdes locekļi - Aleksandrs Mihejevs un Anda Ulpe. Dāvis amatā būs līdz 3.jūlijam, taču darba līgums ar LG viņam spēkā bija līdz 15.augustam.

LG nodarbojas ar dabasgāzes iegādi, transportēšanu, uzglabāšanu un sadali. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "E.ON Ruhrgas International" (47,2%), Krievijas "Gazprom" (34%) un "Itera Latvija" (16%). Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" biržas otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!