Foto: LETA
Viens no latviešu veiksmīgākajiem informācijas tehnoloģiju (IT) jaunuzņēmumiem "Infogr.am" esot piesaistījis Latvijas tirgum nebijuša apjoma investīcijas, paziņoja uzņēmuma pārstāve Nika Aleksejeva.

13.februārī Rīgā starptautiskās "start-up" konferences "TechChill Baltics" laikā globāli atpazīstamais latviešu datu vizualizācijas uzņēmums "Infogram" paziņos par investīciju darījumu, kas ir lielākais publiski zināmais "start-up" finansējums Latvijas vēsturē. Kompānija plāno paplašināt komandu, pieņemot jaunus darbiniekus gan Latvijā, gan ASV, norādīja Aleksejeva.

Pēc "Nozare.lv" rīcībā esošās neoficiālās informācijas, investīciju summa varētu būt miljons ASV dolāru (aptuveni 731 210 eiro).

""Infogr.am" ir guvis jaunu enerģiju un zināšanas. Turpināsim nostiprināt savas līderpozīcijas datu vizualizācijas tirgū globālā līmenī," ar uzņēmuma nākotnes plāniem dalās tā līdzdibinātājs Uldis Leiterts.

Gandarījumu par "Infogr.am" panākumiem pauž arī jauno uzņēmumu koprades telpas "TechHub Riga" līdzdibinātājs Andris Bērziņš: "Esmu lepns, ka "TechHub" dzimis uzņēmums ir attīstījies un guvis būtisku finansējumu, kas pierāda jauno uzņēmumu spēju piesaistīt investīcijas un sniegt iespēju dizaineriem, programmētājiem un mārketinga speciālistiem radīt pasaules līmeņa produktu globālam tirgum."

Kā ziņots, nesen ASV biznesa kontaktu pārvaldības uzņēmums "FullContact" iegādājās vēl vienu no Latvijas jaunajiem IT uzņēmumiem - kontaktu pārvaldes rīku "Cobook", ko iekļaus savā uzņēmumā, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja "Cobook" direktors Kaspars Dancis. Darījuma summa netika atklāta, bet zināms, ka pēdējā investīcija, ko piesaistījusi Denveras kompānija "FullContact", bijusi 7 miljonu ASV dolāru apmērā.

"TechChill Baltics" ir starptautiska jauno tehnoloģiju "start-up" konference, kurā satiekas vairāk nekā 250 nozares profesionāļi no Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona.

"Infogram" 2012.gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Alise Semjonova. "Infogr.am" ir datu vizualizācijas rīks, kas tiešsaistē ļauj ērti un ātri publicēt datus vizuāli uzskatāmā veidā. Šo servisu visā pasaulē šobrīd izmanto aptuveni 1 miljons lietotāju, ik mēnesi radot ap 50 tūkstošiem infografiku. Lietotāju vidū ir tādi starptautiskie mediji kā "Huffington Post", "The Guardian", "The Walstreet Journal", "Washington Post", "CBS News", "MTV", "Al Jazeera" un daudzi citi.

2012.gada martā "Infogr.am" saņēma 150 000 eiro (105 000 latu) sēklas kapitālu no Hamburgā bāzētā investīciju uzņēmuma "HackFwd".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!