Foto: Publicitātes foto
Pazīstamās resursu vadības programmas "Horizon" un citu biznesa informācijas tehnoloģiju (IT) risinājumu izstrādātājs SIA FMS ir kļuvis par vienas no lielākajām Ziemeļvalstu IT kompānijām – "Visma Group" daļu.

Skandināvu uzņēmums kļuvis par vienīgo FMS un "FMS Software" īpašnieku, informē Latvijas kompānijas pārstāve Laura Brīvība.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas prezidente Signe Bāliņa atzīmē, ka "Visma Group" kļūšana par FMS īpašniekiem ir viens no nozīmīgākajiem darījumiem Latvijas IT nozarē pēdējo desmit gadu laikā. "Tas parāda, ka mūsu IT nozare ir perspektīva un Latvijas uzņēmumi spēj piesaistīt globāli nozīmīgu kompāniju interesi un līdzekļus," uzskata Bāliņa.

FMS izpilddirektors Jānis Bergs skaidro, ka uzņēmums jau kādu laiku meklējis investoru, kas palīdzētu attīstīties, nodrošinot pieeju jaunām tehnoloģijām, zināšanām un plašākam tirgum. "Tāpēc uzsākām sarunas ar Norvēģijas uzņēmumu "Visma Group" un beidzot varam ar prieku paziņot, ka darījums ir noslēgts," viņš informē.

Īpašnieku maiņa neietekmēs uzņēmuma ikdienas darbu un attiecības ar klientiem, kompānija turpinās darbu kā iepriekš, uzsver FMS.

"Visma Group" ģenerāldirektors Oisteins Mouns apstiprina, ka "FMS iegādāšanās saskan ar "Visma" izaugsmes stratēģiju un fokusu uz resursu vadības un biznesa inteliģences risinājumu tirgu. Visma jau ilgāku ir apsvērusi attīstības iespējas Baltijā, tāpēc esam priecīgi par noslēgto darījumu. Visma jau ir pārstāvēta Lietuvā un uzskatām, ka FMS iegāde pavērs jaunas izaugsmes iespējas reģionā."

Mouns norāda, ka uzņēmuma mērķis ir turpināt attīstību un izmantot "Visma" produktu un pakalpojumu klāstu Baltijas valstīs. "Tāpēc FMS ir nozīmīgs uzņēmuma papildinājums ar spēcīgiem produktiem, vērtīgiem klientiem un ļoti kompetentu komandu," viņš skaidro.

Līdz šim FMS un 'FMS Software' lielākie īpašnieki bija Jānis Bergs (31,31%) un Normunds Bergs (25,57%). Pārējās uzņēmuma daļas piederēja Viesturam Birkantam, Olafam Loitam, Aleksim Orlovam, Uldim Putniņam, Jānim Rancānam, Aldim Silovam, liecina "Lursoft" datu bāzes informācija.

"Visma Group" ir resursu vadības programmatūras tirgus līderis Ziemeļvalstīs. Uzņēmuma produktus un pakalpojumus izmanto ap 340 000 klientu visā Ziemeļeiropā, vēl 330 000 klientu sadarbojas ar "Visma Group" kā ar programmatūras uzturēšanas partneri. Grupā strādā 5600 darbinieku, tās apgrozījums 2013. gadā pārsniedza 800 miljonus eiro.

Savukārt SIA FMS ir vadošais resursu vadības, biznesa inteliģences un programmatūras konsultāciju uzņēmums Latvijā. Tā klientu lokā ir Finanšu ministrija, Rīgas dome, Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, grāmatnīcas "Jānis Roze" un daudzi citi. FMS strādā 197 darbinieki, un uzņēmuma apgrozījums 2013.gadā bija 8 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!