Foto: LETA
Maizes ražotājs "Latvijas Maiznieks" plāno investēt trīs miljonus eiro formas maizes ražošanas līnijas iegādē, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2019. gada 1. martam, piesaistot finansējumu Eiropas lauksaimniecības fondam lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Pretendenti savus piedāvājumus iepirkumu konkursam var iesniegt līdz šā gada 21. novembrim.

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka kompānija plāno iegādāties tehnoloģisko automātisko līniju formas rudzu maizes cepšanai. Ražošanas līnijā ietilpst vairākas tehnoloģiskās iekārtas. Paredzēts, ka tā ļaus saražot 1800 maizes klaipus stundā. Plānotais mīklas sagatavju svars ir apmēram 680 grami, bet izceptās maizes svars būs 600 grami. Mīklu iecerēts raudzēt 55 minūtes, maizi plānots cept 28 minūtes, bet atdzesēt - 200 minūtes.

Jau ziņots, ka saskaņā ar "Latvijas Maiznieks" Pārdošanas un mārketinga nodaļas vadītāja Māra Daudes šogad oktobra sākumā teikto "Latvijas Maiznieks" turpina investēt attīstībā un šogad plāno investēt vairāk nekā 2,8 miljonus eiro jaunas ražošanas līnijas izveidē. Investīciju rezultātā tiks izveidoti jauni produkti gan Latvijas tirgum, gan eksportam.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016. gadā "Latvijas Maiznieks" strādāja ar 25,033 miljonu eiro apgrozījumu un 470 790 eiro peļņu.

"Latvijas Maiznieks" ir dibināts 1991. gadā, un tā pamatkapitāls ir 895 629 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Maral Invest" (94,36%), taču, tā kā "Latvijas Maiznieks" ir akciju sabiedrība, tam Uzņēmumu reģistram nav obligāti jāsniedz dalībnieku saraksts, un šī informācija var neatbilst patiesībai. Kompānija darbu sāka ar nosaukumu "Daugavpils maiznieks", savukārt no 2004.gada oktobra līdz 2010.gada decembrim kompānijas nosaukums bija "Maiznīca Dinella".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!