Foto: LETA
Valsts SIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" (LNO) reģistrējusi komercķīlu, kuras nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 360 tūkstoši eiro, ziņo "Lursoft" "Klientu portfelis". Komercķīlas ņēmējs ir Finanšu ministrija un opera par labu ministrijai ieķīlājusi kravas pacēlāju.

"Lursoft" izziņa liecina, ka šī ir pirmā "Latvijas Nacionālā opera un balets" reģistrētā komercķīla.

"Latvijas Nacionālā opera un balets" Sabiedrisko attiecību vadītāja
Irbe Treile portālam "Delfi" sacīja, ka reģistrētā komercķīla ir nodrošinājums Valsts kases piešķirtajam aizdevumam, kas paredzēts pagaidu būves pabeigšanai Latvijas Nacionālās operas ēkas pagalmā.

"Tā kā pilnvērtīgai Latvijas Nacionālās operas ēkas trešās kārta būvniecībai pagaidām finansējuma nav, LNO pagalmā ir izveidota pagaidu būve - dekorāciju noliktava, tajā skaitā pacēlājs izrāžu tehniskās norises nodrošināšanai. Līdz šim dekorācijas pagalmā tika glabātas zem klajas debess un bija pakļautas laikapstākļu negatīvajai ietekmei. Tāpat arī skatuves strādnieki nodrošināja izrāžu tehnisko sagatavošanu ekstrēmi sarežģītos apstākļos," stāstīja Treile.

"Latvijas Nacionālā opera un balets" ierakstīta komercreģistrā 2009. gadā, tās pamatkapitāls ir 146 755 eiro un tā pieder valstij. 2016. gadā valsts SIA "Latvijas Nacionālā opera un balets" apgrozījums bija 3,826 miljoni eiro un tās peļņa pēc nodokļiem bija 93 tūkstoši eiro.

Opera nodarbināja 615 darbiniekus un nodokļos valsts budžetā samaksāja 3,755 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!