Foto: LETA
Pēc izmaiņām akcionāru sastāvā darbu holdingkompānijas "Ventspils nafta" padomē atstājuši "Latvijas Naftas tranzīts" pārstāvji, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

"Ventspils naftas" pārstāvji vēsta, ka ir saņemti paziņojumus no Rūdolfa Meroni, Deivida Gaja Anstisa, Jāņa Berķa, Naura Berķa un Ivara Bērziņa par atkāpšanos no "Ventspils naftas" padomes locekļu amata.

"Darbam padomē viņus izvirzīja "Latvijas Naftas tranzīts", kas nesen pārdeva savu daļu "Ventspils naftā"," skaidro kompānijas pārstāvji.

Pēc "Ventspils naftas" pārstāvju minētā, padome darbu turpinās nepilnā sastāvā, proti, tajā tādējādi būs seši no 11 locekļiem. Darbu padomē turpina Vladimirs Egers (padomes priekšsēdētājs), Rubels Jilmazs (padomes priekšsēdētāja vietnieks), Dmitrijs Judins, Andrea Šlepfere, Olga Kurenkova un Varvara Maksimova.

Jau vēstīts, ka "Vitol" grupā ietilpstošās kompānijas "Euromin Holdings (Cyprus) Limited" ("Euromin") palielinājusi līdzdalību "Ventspils naftas" kapitālā līdz 93,34% un tādējādi drīzumā gaidāms "Ventspils naftas" akciju atpirkšanas galīgais piedāvājums.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 2. oktobrī saņēmusi "Euromin" pieteikumu atļaujai izteikt "Ventspils naftas" obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Vienas akcijas atpirkšanas cena, pēc prospektā sniegtās informācijas, ir 3,12 eiro.

"Ventspils naftai" pieder 66% kompānijas "LatRosTrans" akciju, 51% "Ventspils nafta termināls" akciju, kā arī 49,94% "Latvijas Kuģniecības" akciju.

"Ventspils nafta" ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitassabiedrībās. "Ventspils naftas" koncerna darbība ir vērsta uz naftas un tās produktu pārkraušanu; naftas un tās produktu transportēšanu pa cauruļvadiem, kā arī uz kuģošanas biznesu. "Ventspils naftas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!