Foto: Vida Press
Latvijas pārtikas ražotājiem liela interese par dalību starptautiskajā izstādē "ProdExpo", kas nākamgad februārī norisināsies Maskavā, informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA).

Kopumā LIAA ir saņēmusi 13 pieteikumus no Latvijas uzņēmumiem, lai gan sākotnēji bija plānots, ka stendā būs pārstāvēti astoņi uzņēmumi. Tiesa, lēmumu par to, cik un kādas kompānijas tiks pārstāvētas šajā izstādē, LIAA pieņems pēc tam, kad tiks izvērtēti dalībnieku pieteikumi.

Paredzams, ka LIAA 100% apmērā segs izstādes platības nomas, stenda konstrukcijas izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas, kā arī uzņēmumu reģistrācijas maksu izstādē.

LIAA uzsvēra, ka, neskatoties uz Krievijas noteiktajiem importa ierobežojumiem, kuru ietekmē Latvijas pārtikas produktu eksports uz Krieviju ir ievērojami samazinājies, Krievija joprojām ir lielākais Latvijas eksporta partneris pārtikas rūpniecības sektorā, 2015.gada pirmajā pusgadā sastādot 29% no kopējā pārtikas produktu eksporta.

"ProdExpo" 2016.gadā norisināsies no 8. līdz 12.februārim Maskavā. "ProdExpo" ir vadošā Krievijas pārtikas un dzērienu izstāde, kura Maskavā norisināsies jau 23 reizes. 2015.gadā izstādē piedalījās 2000 dalībnieku no 65 valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!