Foto: LETA

pirmdien Satiksmes ministrijā (SM) notikušajā VAS "Latvijas Pasts" akcionāru sapulcē tika nolemts uzņēmuma valdes locekļa amatā apstiprināt Ilzi Bagatsku, informēja SM.

Bagatska ieguvusi Latvijas Universitātē akadēmisko augstāko izglītību tiesību zinātnēs, ir zvērināta advokāte, kā arī iegūts maksātnespējas procesa administratora sertifikāts.

Viņa ir bijusi vairāku privātu uzņēmumu valžu un padomju locekle, bet patlaban strādā par "VEF bankas" likvidatori.

Ministrijā uzsvēra, ka darbam "Latvijas Pasta" valdes locekles amatā ir nepieciešamā izglītība, kā arī ilgstoša pieredze vadošos amatos dažādās kapitālsabiedrībās.

SM jūnijā izsludināja "Latvijas Pasta" valdes locekļa amata kandidātu konkursu. Uz "Latvijas Pasta" valdes locekļa amatu pieteicās seši kandidāti. Konkurss norisinājās divās kārtās. Pirmajā kārtā tika atlasīti kandidāti pēc iesniegtajiem dokumentiem saskaņā ar nolikumu. Otrajā kārtā kandidātiem tika vērtētas spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, saskarsmes spējas, komunikācijas prasme, angļu valodas un krievu valodas zināšanas.

Šā gada martā ziņoja, ka Bagatska ir viena no trim maksātnespējas administratoriem, no kuriem Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija lūgusi sniegt paskaidrojumus saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par iespējamiem pārkāpumiem maksātnespējas administratoru darbībā.

Martā TV3 raidījums "Nekā personīga" vēstīja, ka Ģenerālprokuratūra pārbaudīs iespējamos pārkāpumus maksātnespējas administratoru darbā pēc tam, kad Valsts kontrole veica auditu maksātnespējas sistēmā. Uzņēmumos bankrots bieži tiekot ierosināts mākslīgi, un maksātnespējas procesu nereti vada viena administratoru grupējuma locekļi, lai panāktu procesā sev izdevīgu iznākumu. Ar iepriekš sarunātu administratoru vieglāk norakstāmi parādi valstij, bankai vai uzņēmumiem, kas nav shēmā. Apšaubāmās darbības bijušas iespējamas daudzu gadu garumā, jo valsts uzraudzība ir vāja.

Kā ziņots, šā gada janvārī darbu VAS "Latvijas Pasts" valdē pārtrauca Aigars Vītols. "Latvijas Pasta" valdes priekšsēdētājs ir Arnis Salnājs, bet valdes locekļu amatus ieņem Arnis Gulbis un Egons Strazdiņš.

Jau rakstīts, ka no 2013.gada 1.janvāra saskaņā ar Pasta likuma nosacījumiem Latvijas Pasts sniedz pakalpojumus pilnībā brīva pasta tirgus apstākļos. Uzņēmums 2013.gadā sasniedza 58 miljonu eiro neto apgrozījumu un 4,5 miljonu eiro peļņu.

2014.gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!