Foto: Shutterstock

Latvijas Radio par valdības piešķirtajiem līdzekļiem krievvalodīgajiem domātā satura izveidei plāno reklamēt LR4 un portāla "lsm.lv" saturu krieviski, pieņemt jaunus darbiniekus, braukt komandējumos uz bijušajām Padomju Savienības valstīm, kā arī paplašināt radio apraidi Latgales reģionā, pastāstīja Latvijas Radio vadītājs Jānis Siksnis.

Lielākā daļa - 100 000 eiro - tiks tērēti mārketinga kampaņai, lai krievvalodīgajiem iedzīvotājiem reklamētu LR4, kā arī portāla "lsm.lv" krievu versiju. Kā norāda Siksnis, lai gan gada nogalē paplašināta LR4 apraide reģionos, pēcāk atklājies, ka lielākā problēma ir tā, ka cilvēki par jaunajām iespējām nav informēti. Tas pats attiecas arī uz "lsm.lv" krievu versiju. Reklāmas paredzēts izvietot televīzijās, vietējos laikrakstos un citviet. Mārketinga aktivitāšu īstenošanai tikšot rīkots iepirkuma konkurss, jo summas ir lielas, skaidro Siksnis. Pirmās reklāmas varētu parādīties rudenī.

Par 50 000 eiro ir iecerēts pabeigt LR4 apraides paplašināšanu, jo dažviet vēl esot palikuši "baltie plankumi".

Lai uzlabotu portāla "lsm.lv" krievu versiju, tiks pieņemti jauni darbinieki, jo patlaban pie tā strādājot tikai cilvēki uz divarpus slodzēm. Darbiniekus varētu pieņemt jau vasarā.

Tāpat par šo naudu LR4 žurnālisti dosies komandējumos uz bijušajām Padomju Savienības valstīm, lai pētītu un informētu sabiedrību, kā cilvēki patlaban tur dzīvo.

Kopumā visām aktivitātēm tiks tērēti aptuveni 220 000 eiro.

Kā ziņots, valdība otrdien nolēma piešķirt 682 399 eiro krievvalodīgajiem domātā satura izveidei un izplatīšanai LTV7 kanālā, kā arī LR4 un portālā "lsm.lv". Līdzekļi piešķirti satura izstrādei krievu valodā, kā arī tā izplatīšanai un mārketingam LTV7, LR4 un "lsm.lv" platformās. Finansējumu tam paredzēts piešķirt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Lielākā daļa finansējuma piešķirta Latvijas televīzijai (LTV), kas plāno četras reizes palielināt LTV7 piedāvāto saturu krievu valodā, izveidot jaunu studiju un ar savām ziņām un televīzijas sejām izkonkurēt Pirmo Baltijas Kanālu (PBK), pastāstīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.
Pirmie jauninājumi LTV7 ekrānos varētu parādīties septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!