Foto: LETA
Latvijas metālapstrādes uzņēmums "Severstal Distribution" pagājušajā gadā strādāja ar 251,09 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,1% vairāk nekā 2014.gadā, un guva 2,934 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais uzņēmuma gada pārskats.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gadā "Severstal Distribution" un tā meitasuzņēmumi Latvijā un Polijā turpināja veiksmīgi darboties Ziemeļeiropas, Centrāleiropas un Austrumeiropas tērauda tirgos.

Lai gan Eiropā tērauda patēriņa jomā bija stagnācija, tērauda cenas samazinājās un konkurenti aktīvi piedāvāja atlaides, pērn "Severstal Distribution" grupas uzņēmumi pārdeva kopumā vairāk nekā 537 tūkstošus tonnu tērauda izstrādājumu, uzrādot 24% izaugsmi salīdzinājumā ar 2014.gadu. Tostarp Latvijas "Severstal Distribution" pārdošanas apmērs pērn palielinājās par 16%, sasniedzot 198 tūkstošus tonnu, un uzņēmuma apgrozījums veidoja 37% no "Severstal Distribution" grupas kopējā apgrozījuma.

2015.gadā grupas uzņēmumi turpināja palielināt pārdošanas apmērus produkcijai ar lielāku pievienoto vērtību, pārstrādājot tērauda velmējumus metāla servisa centros un cauruļu ražošanas rūpnīcās Latvijā un Polijā. Ražošanas apmērs metāla servisa centros un cauruļu ražošanas rūpnīcās pērn pieaudzis par 21% - līdz 206 tūkstošiem tonnu tērauda izstrādājumu, informē kompānijas vadība.

2014.gadā "Severstal Distribution" strādāja ar 218,192 miljonu eiro apgrozījumu un 1,518 miljonu eiro zaudējumiem.

Latvijas "Severstal Distribution" kopā ar meitasuzņēmumu Polijā ietilpst "Severstal Russian Steel" izplatītāju tīklā, kas apvieno piecus metāla tirdzniecības uzņēmumus ar vienādiem nosaukumiem, kuri darbojas Eiropas Savienības valstīs, kā arī Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!