Foto: LETA

Latvijas Televīzija ir vērsusies Ogres rajona tiesā ar maksātnespējas pieteikumu pret SIA "Labvakar TV", liecina Maksātnespējas administrācijas mājaslapa.

"Labvakar TV" maksātnespējas lieta Ogres rajona tiesā ierosināta 25. oktobrī.

"Labvakar TV" īpašnieks Kārlis Karlsbergs sacīja, ka Latvijas Televīzijas ieskatā "Labvakar TV" savos Latvijas Televīzijas ētera laikā rādītajos raidījumos 2013. gadā pārkāpis Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu, kur noteikts, cik ilgi televīzijas ēterā pirms pašvaldību vēlēšanām drīkst parādīties deputāta amata kandidāti. "Labvakar TV" kā producentiem bijuši vairāki raidījumi, kuru nosaukumus viņš vairs neatceroties. Šī iemesla dēļ Latvijas Televīzija ir uzlikusi uzņēmumam soda naudu. Taču "Labvakar TV" uzskata, ka ir ievērojis Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktos termiņus, un soda naudu negrasās maksāt.

"Mēs uzskatām, ka neesam viņiem neko parādā, jo pēc būtības Latvijas Televīzija izveidoja savus iekšējos noteikumus un termiņu pagarināja divas reizes," sacīja Karlsbergs, piebilstot, ka saskaņā ar Priekšvēlēšanu aģitācijas likumu termiņš, cik ilgi priekšvēlēšanu laikā varēja rādīt deputātu amata kandidātus, bija cits, un, tā kā tolaik raidījumu dalībnieki vēl nebija vēlēšanu kandidāti, "Labvakar TV" likumu nav pārkāpis.

Vienlaikus viņš atzina, ka "Labvakar TV" ir neapmaksāti rēķini par ētera laiku Latvijas Televīzijā, taču kompānija tos atmaksās tad, kad Latvijas Televīzija atsauks iepriekšminēto nepamatoto sodu, kuru kompānija negrasās maksāt. "Ja mēs nepiekrītam, bet viņi uzskata, ka ir tiesīgi prasīt soda naudu, tad viņiem ir jādodas uz tiesu, un tiesa noskaidros, kuram ir taisnība," rosināja Karlsbergs.

Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste Agita Pudule sacīja, ka "Labvakar TV" Latvijas Televīzijai ir parādā vairāk nekā 30 000 eiro par sniegtajiem reklāmas pakalpojumiem un līgumsodiem. "Šīs parādsaistības ir ilgstošas. Ar "Labvakar TV" tika veikta gan oficiāla sarakste vēstuļu formā, gan elektroniskā sarakste, gan veiktas telefonsarunas. Izņemot pāris rēķinus par līgumsodu, pārējo parāda daļu "Labvakar TV" atzīst un arī solīja samaksāt, taču diemžēl šie solījumi nav pildīti," sacīja Pudule, piebilstot, ka par maksātnespējas pieteikuma iesniegšanu Latvijas Televīzija "Labvakar TV" likumā noteiktajā kārtībā iepriekš brīdinājusi.

"Labvakar TV" apgrozījums 2015.gadā bija 18 840 eiro, kas ir 4,8 reizes mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi pieauga par 11,5% un bija 13 636 eiro.

"Labvakar TV" ir reģistrēts 2011.gadā, un kompānijas apmaksātais pamatkapitāls ir 1000 latu (1,423 eiro). Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Kārlis Karlsbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!