Foto: Publicitātes foto

Holdinga "LNK Group" uzņēmuma AS "Latvijas tilti" un Lietuvas kompānijas "Kauno keliai" konsorcijs uzvarējis konkursā par Panemunes apvedceļa būvniecību Lietuvā. Paredzētā līguma summa ir 84,78 miljoni litu (17,3 miljoni latu) ar pievienotās vērtības nodokli. Pašlaik tiek gaidīts piedāvājums noslēgt līgumu, portālu "Delfi" informēja LNK.

"Šāda mēroga projekts ļaus "Latvijas tiltiem" vēl vairāk nostiprināt pozīcijas ārvalstīs, tostarp Lietuvā, kur uzņēmums pašlaik jau īsteno trīs projektus," stāsta AS "Latvijas tilti" prokūrists Artjoms Milovs. "Tā kā mēs saskatām lielu uzņēmuma izaugsmes potenciālu tiltu un ceļa pārvadu būvniecībā Lietuvā, tad arvien aktīvāk iesaistāmies konkursos kaimiņvalstī. Nozīmīga loma šajā projektā ir stratēģiskai sadarbībai ar "Kauno keliai"," piebilst Milovs.

Panemunes apvedceļa būvniecība ir Lietuvas un Krievijas kopprojekts. Tas paredz jauna tilta būvniecību pār Nemunu, kas veido Lietuvas robežu ar Krieviajs Kaļiņingradas apgabalu. Projekta ietvaros AS "Latvijas tilti" izbūvēt vairāk nekā 460 metrus garu tiltu, kā arī tilta estakādi un stiprinošās sienas.

AS "Latvijas tilti" pašlaik Lietuvā ir trīs objekti. Klaipēdas ostā uzņēmums kopš 2010. gada būvē kravu un pasažieru termināļus piestātnēs Nr.80 un Nr.81, kā arī pagājušajā gadā sāka divu piestātņu (Nr. 7 un Nr. 8) rekonstrukciju. 2012. gadā AS "Latvijas tilti" Viļņas centrā uzsākta Galežinio Vilko ielas rekonstrukciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!