Foto: Picjumbo

AS "Latvijas valsts meži" konkursā meklē sadarbības partnerus nākamajiem pieciem gadiem, kas varētu ražot apaļo kokmateriālu sortimentu apmēram 21 miljona kubikmetra kopējā plānotajā apmērā, pastāstīja kompānijā.

Saskaņā ar "Latvijas valsts mežu" pārstāvju sniegto informāciju, prognozētā apaļo kokmateriālu ražošanas kopējā plānotā līgumsumma varētu sasniegt 265 miljonus eiro, un tajā ietilpst ne tikai pakalpojuma cena, bet arī tās iespējamā indeksācija, balstoties uz degvielas cenu izmaiņām un varbūtējām piemaksām par augstākas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu.

"Latvijas valsts mežu" mežsaimniecības direktora vietnieks koksnes piegādēs Andris Balodis paskaidroja, ka pieci gadi ir vidējs termiņš, lai ieguvēji būtu gan potenciālo darbu izpildītāji, gan arī "Latvijas valsts meži" kā pasūtītājs. Pakalpojumu sniedzējiem tādējādi ir zināmi turpmākajos gados darāmie darbi, un ir iespēja atjaunot tehniku un investēt darbinieku kvalifikācijas paaugstināšanā. Savukārt "Latvijas valsts meži" tā ir iespēja iegūt ilgtermiņa sadarbības partnerus, kuru darbinieki kvalitatīvi pilda savus pienākumus. Līgumi ar piecu gadu termiņu mežsaimniecībā nodarbinātajiem ļauj iegūt garantiju par stabilu darbu Latvijā ar adekvātu samaksu par darbu nākamajos gados, savukārt "Latvijas valsts meži" drošību par motivētu un kvalificētu pakalpojumu apaļo koku sagatavošanai un atjaunošanai cirtēs, kā arī meža sakopšanas darbos.

Pēc viņa teiktā, "Latvijas valsts meži" apaļkoksnes pircējiem ik gadu piegādā gandrīz sešus miljonus kubikmetru apaļkoksnes sortimentu, ievērojot saskaņotu piegāžu grafiku. Tā kā šogad beidzās līdzšinējie piecu gadu sadarbības līgumu termiņi, kompānija izsludina nākamo iepirkumu.

"Latvijas valsts meži" Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā ir izsludinājusi iepirkumu konkursu par apaļo kokmateriālu ražošanas pakalpojumu sniegšanu, tostarp mežizstrādes pakalpojumu sniegšanu, sagatavojot kokmateriālus krājas kopšanas cirtēs un galvenajās cirtēs, un kokmateriālu pievešanu līdz ceļam, 2019.-2023.gadā. Pretendenti tam var pieteikties līdz 2018. gada 12. jūlijam, pulksten 14.

Jau ziņots, ka "Latvijas valsts meži" 2017. gadu noslēgusi ar 275,8 miljonu eiro provizorisko apgrozījumu, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, un 64,8 miljonu eiro provizorisko peļņu, kas ir par aptuveni 28% vairāk nekā gadu iepriekš.

"Latvijas valsts meži" izveidoti, lai apsaimniekotu valsts mežus. Kompānijas īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!