Foto: LETA

AS "Latvijas Valsts meži" (LVM) apstiprināts jaunās padomes sastāvs, kurā ievēlēti pieci padomes locekļi, informēja Zemkopības ministrijas pārstāve Dagnija Muceniece.

Padomes locekļu amatā ievēlēti "VMF Latvia" padomes loceklis Mārtiņš Gaigals, Meža īpašnieku biedrības valdes priekšsēdētājs Arnis Muižnieks, Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektore Irina Pilvere un "Latvijas Gaisa satiksmes" valdes loceklis Elmārs Švēde.

Savukārt padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Latvijas Valsts meža zinātnes institūta vadošais pētnieks Jurģis Jansons.

Kā ziņots, LVM padomi bija plānots izveidot jau līdz 31.maijam, taču sarežģītās kandidātu vērtēšanas sistēmas dēļ to neizdevās izdarīt.

Uz Zemkopības ministrijas izsludinātā konkursa piecu LVM padomes locekļu amatiem kandidēs septiņi pretendenti.

Jau ziņots, ka valdība atbalstīja padomju izveidošanu lielākajās valsts kapitālsabiedrībās - "Latvijas Valsts meži", "Latvijas Dzelzceļš", "Latvijas Pasts", "Starptautiskā lidosta "Rīga"", "Latvijas autoceļu uzturētājs", "Latvenergo", "Valsts nekustamie īpašumi", "Augstsprieguma tīkls", "Latvijas Loto", "Ceļu satiksmes drošības direkcija", "Latvijas gaisa satiksme" un "Pasažieru vilciens".

Kā ziņots, LVM apgrozījums pagājušajā gadā bija 261,55 miljoni eiro jeb par 5% mazāk salīdzinājumā ar 275,71 miljonu eiro 2014.gadā, bet peļņa samazinājusies par 21% - no 75,45 miljoniem eiro 2014.gadā līdz 59,30 miljoniem pērn.

LVM pieder 1,63 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,60 miljoni hektāru meža zemes, no kuras 1,41 miljons hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. Galvenais uzņēmuma produkts ir kokmateriāli, katru gadu piedāvājot tirgū aptuveni piecus līdz septiņus miljonus kubikmetru koksnes. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!