Foto: Publicitātes foto
Bijušais kultūras nams "Draudzība" Sarkandaugavā pēc vairāk nekā gadu ilgas rekonstrukcijas pārtapis par tirdzniecības centru. Tā galvenais nomnieks būs mazumtirdzniecības veikalu tīkla "Rimi" veikals un ēkā "LNK Properties" investējis aptuveni 2,5 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"2011. gadā, kad iegādājāmies ēku izsolē, to bija pamatīgi skāris laika zobs. Pašlaik pārmaiņas ir grūti nepamanīt - ēka ir atguvusi iepriekšējo šarmu un, cerams, pārdomātā preču un pakalpojumu sortimenta dēļ tā kļūs par iecienītu vietu ikdienas pirkumu veikšanai. Šajā vairāk nekā gadsimtu senajā ēkā savulaik uz brīdi atradās mazi veikaliņi, tādēļ, atklājot tirdzniecības centru "Draudzība", sasaucamies ar tās vēsturi," stāsta "LNK Properties" Komerciālo nekustamo īpašumu departamenta vadītājs Pāvels Broitmans.

Tirdzniecības centrā "Draudzība" kopumā atradīsies 15 veikali un tā atklāšanas notiks piektdien, 8.novembrī.

Ēku Sarkandaugavā, Tilta ielā 32, biedrības "Pavasaris" vajadzībām savulaik projektējis viens no ievērojamākajiem latviešu arhitektiem - Konstantīns Pēkšēns, kura izsmalcinātais rokraksts arhitektūrā ir pamanāms neskaitāmās Rīgas centra ēkās, tostarp, Berga bazārā.

Savulaik šis nams bija rīdzinieku iecienīta atpūtas un izklaides vieta.

"LNK Properties" ir uzņēmumu grupa holdingā "LNK Group", kas nodrošina dzīvojamo, tirdzniecības, biroju un rūpniecības objektu attīstīšanu. "LNK Properties" ir dibināta 2000. gadā un tās pārziņā ir vairāk nekā 20 komerciālo un dzīvojamo objektu Rīgā un Jūrmalā, tostarp biznesa klases dzīvojamā ēka "Blueberry", tirdzniecības centrs "Draudzība" Sarkandaugavā un "Alojas kvartāls" Rīgas centrā, biroju centri "Mūkusalas biroji", "Dārzciema biroji" un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!