Jau decembra sākumā leģendārās Liepājas rokkafejnīcas vietā durvis vērs vaļā jauna izklaides iestāde – "Vecais vikings", vēsta laikraksts "Kurzemes Vārds".

Dānis Pēders Rathlefs noslēdzis līgumu ar bijušās rokkafejnīcas ēkas īpašniekiem par tās nomu uz desmit gadiem. Dānis laikrakstam norādījis, ka nākotnē varētu būt iespējams ēku no īpašniekiem arī nopirkt. Taču iesākumā viss jāsakārto un jāiesāk darbs.

"Vecajā vikingā" būšot iespējams labi paēst, bet liela loma paredzēta arī mūzikai, kas būs piemērota atšķirīgām gaumēm, tas nebūs tikai roks, solījis uzņēmējs. Plānots, ka apakšstāvs būs domāts jaunākiem cilvēkiem, augšstāvs – nopietnākai publikai. Otrajā stāvā uzsvars būs uz latviešu šlāgermūziku dzīvā izpildījumā, kas ļoti patīkot arī pašam saimniekam. Uzņēmējs labprāt klausās Latvijas radio 2. programmu.

Šī būs "vieta, kur atnākt piektdienas vakarā paēst, padejot". Gaisotne varētu būt tādā kā "Oktoberfest" garā, ar daudz alus. "Bet varam arī plānus mainīt," piebilda Rathlefs.

Kā atklāj laikraksts "Kurzemes Vārds", jau zināms, ka pirmais mākslinieks, kas uzstāsies jaunā restorāna pirmajā stāvā, būs Ivo Fomins.

Rathlefu ģimenes mājas ir Kuldīgas novada Valtaiķos. Uz Latviju pavisam viņš kopā ar ģimeni pārcēlies pirms deviņiem gadiem, bērni sākuši te iet skolā. Dēls tagad mācās Kandavas tehnikumā, vecākā meita – Liepājas Valsts tehnikumā, jaunākā – Māteru Jura Kazdangas pamatskolā. Rathlefu ģimene Latvijā ir uz palikšanu, laikrakstam apstiprināja uzņēmējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!