Foto: Publicitātes foto
Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma "Lido" apgrozījums audzis par 17%, un, noslēdzot pārskata gadu, sasniedzis 35 miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

2014. gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,9 miljonu operatīvo peļņu pirms nodokļiem un ārkārtas posteņiem. Grupas neto zaudējumi bijuši 0,9 miljoni eiro, kas saistīti ar nekustamo īpašumu vērtības samazinājuma atzīšanu 2014. gadā, un tie neietekmē uzņēmuma pamatdarbību, norāda Auziņa.

Pērn uzņēmums nomaksājis nodokļus 9,4 miljonu eiro apmērā, salīdzinot ar 8,3 miljoniem eiro gadu iepriekš.

"Būtiskākais notikums LIDO grupā pērn bija jauna bistro atvēršana tirdzniecības centrā "Domina" februārī. Vienlaikus pietiekami veiksmīgi – par 9% - spējām audzēt apgrozījumu arī jau esošajos bistro. Uzsākām ēdienu piegādi uz mājām un birojiem, uzņēmumā pilnveidojām kvalitātes vadības sistēmu un turpinājām papildināt bistro sortimentu atbilstoši mūsu vērtībām - nodrošinot vienmēr svaigu, kvalitatīvu un dabīgu ēdienu bez mākslīgām garšvielām, krāsvielām un garšas pastiprinātājiem," uzsver uzņēmuma vadītāja.

Pēc viņas teiktā, "Lido" prioritātes 2015. gadā ir tirgus daļas noturēšana un palielināšana augošas konkurences apstākļos Latvijā. 

"Turpināsim attīstību, plānojot jaunu ēdināšanas konceptu izstrādāšanu un restorānu atvēršanu gan Latvijā, gan citās Eiropas valstīs. Vērtības, kuras ir LIDO darbības pamatā, paliks nemainīgas – attīstīsim un popularizēsim kvalitatīva un veselīga mājas ēdiena konceptu, piedāvājot to mūsu klientiem par konkurētspējīgu cenu gan baudīšanai mūsu bistro, gan iegādājoties līdzņemšanai," atklāj Auziņa.

2013.gadā "Lido" strādāja ar 29,72 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10% vairāk nekā 2012.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,5 reizes - līdz 863,7 tūkstošiem eiro.

"Lido" dibināts 1987. gadā un specializējas sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma tīkla izveidē un apkalpošanā. AS "Lido" struktūrā ietilpst Rīgā strādājoši deviņi bistro, divi bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja, veikals un veikals-kafejnīca ĶIRSONS Rīgā.

Uzņēmuma dibinātājs, īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem "Lido" padomes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!