Foto: Publicitātes attēli

Trešdien, 23.jūlijā, starptautiskā lidosta "Rīga" sagaidīja lidostas desmit miljono tranzīta/transfēra pasažieri kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas – Kristianu Zūlu (Christian Suhl), kurš lidostā ieradās ar aviokompānijas "airBaltic" reisu no Briseles un tālāk devās uz Tallinu, portāls "Delfi" uzzināja lidostā.

„Pateicoties nacionālajai aviokompānijai „airBaltic", mūsu lidosta ir arī tranzīta mezgls, un apkalpotie desmit miljoni tranzīta pasažieri pierāda lidostas "Rīga" vadošo lomu reģionā," uzsver starptautiskās lidostas „Rīga" valdes priekšsēdētājs Aldis Mūrnieks, piebilstot, ka „tranzīta/transfēra ceļotāji joprojām ir nozīmīga lidostas pasažieru daļa, kam saredzam izaugsmi nākotnē."

"Apsveicu lidostu ar šo panākumu. Apkalpoto tranzīta pasažieru skaits ir iespaidīgs, tas ir lielāks par visu Baltijas valstu iedzīvotāju skaitu kopumā, lidostai tas ir jāsaglabā un jāmeklē iespējas palielināt," norāda satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Starptautiskā lidosta „Rīga" 10 miljonam pasažierim dāvāja četras biznesa zāles dāvanu kartes, kā arī pasniedza lidostas suvenīrus.

Starptautiskā lidosta „Rīga" šī gada pirmajos sešos mēnešos apkalpojusi 2 230 869 pasažierus, no kuriem 677 759 bija tranzīta/transfēra pasažieri. Populārākie tranzīta/transfēra galamērķi no lidostas „Rīga" šogad ir Tallina, Viļņa, Helsinki, Maskava un Stokholma.

Pērn lidosta apkalpoja 4,8 miljonus pasažieru, no kuriem 1,5 miljoni bija transfēra/tranzīta ceļotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!