Foto: AFI

Deviņi pretendenti kvalificējušies otrajai kārtai konkursā uz starptautiskās lidostas "Rīga" padomes locekļu amatiem, informēja Satiksmes ministrijas (SM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds.

Viņš norādīja, ka izvērtēti visi 29 pieteikumi konkursā uz lidostas padomes locekļu amatiem un otrajā konkursā kārtā Nominācijas komisija uz individuālajām intervijām aicinās deviņus pretendentus.

Savukārt vēl turpinās pārējo triju kapitālsabiedrību – "Latvijas Dzelzceļš", "Latvijas Autoceļu uzturētājs" un "Latvijas Pasts" – padomes locekļu pretendentu pieteikumu izvērtēšanas process.

Jau vēstīts, ka konkursos darbam "Latvijas Dzelzceļa" padomē saņemti kopumā 35 pieteikumi, "Latvijas Autoceļu uzturētāja" padomē – 31 pieteikums, savukārt 30 pieteikumu SM saņēmusi darbam "Latvijas Pasta" padomē. Vienlaikus atsevišķi cilvēki var būt pieteikušies gan uz konkrētā uzņēmuma padomes priekšsēdētāja, gan uz padomes locekļa un neatkarīgā padomes locekļa amatu.

SM uzdots attiecīgajos uzņēmumos padomes izveidot līdz 31. maijam.

Tāpat vēstīts, ka profesionālu padomju izveide valsts lielajos uzņēmumos ir viens no nosacījumiem, lai Latvija varētu iestāties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!