Foto: DELFI
Londonā dibinātais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums ''Revolut'' piesaistījis 250 miljonu ASV dolāru (205,3 miljonua eiro) lielas investīcijas, līdz ar to startapa vērtība nu lēšama 1,7 miljardu ASV dolāru (teju 1,4 miljardu eiro) apmērā, un tas kļuvis par vienradzi – jaunuzņēmumu, kura vērtība pārsniedz miljardu ASV dolāru –, portālam "Delfi" pastāstīja uzņēmumā.

Finansējumu viens no pasaulē straujāk augošajiem finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumiem jeb "fintech" plāno ieguldīt darbības paplašināšanā visā pasaulē. Kompānija kā savu šī gada mērķi iezīmējusi ASV, Kanādas, Singapūras, Honkongas un Austrālijas tirgu iekarošanu. Tāpat šogad paredzēts palielināt darbinieku skaitu no 350 uz aptuveni 800, lielākoties piesaistot "pasaules līmeņa inženierus un dizainerus", skaidro jaunuzņēmumā.

Šajā C sērijas investīciju kārtā vislielāko artavu devis Honkongas riska kapitāla fonds "DST Global", kā arī vairāki citi investori, tostarp no Silīcija ielejas: "Index Ventures" un "Ribbit Capital". Trīs gadu laikā kopš "Revolut" dibināšanas tam izdevies piesaistīt 340 miljonu ASV dolāru lielas investīcijas.

"Kopš dibināšanas mūsu mērķis ir darīt visu pilnīgi pretēji tradicionālajām bankām. Mēs radām pasaules līmeņa tehnoloģiju, kas cilvēkiem atkal ļauj kontrolēt pašiem savas finanses," skaidroja "Revolut" dibinātājs un izpilddirektors Niks Storonskis, piebilstot, ka "DST Global" iesaiste ir "neticams iedrošinājums mūsu biznesam".

""Revolut" attīsta tehnoloģiju, kas mazina finanšu pakalpojumu sarežģītību un izmaksas kā fiziskām personām, tā mazajiem uzņēmumiem. Esam priecīgi atbalstīt Niku un "Revolut" komandu, kas turpina inovēt, piedāvāt jaunus pakalpojumus un ģeogrāfiski paplašināties," paudis "DST Global" vadošais partneris Toms Stefords.

Jaunuzņēmuma pirmais ārvalstīs atvērtais birojs atrodas Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Kā norādījis stārtapa biznesa attīstības vadītājs Andris Bičeika, "Revolut" Latvijā šobrīd lieto 18 000 cilvēku, taču kompānijas mērķis ir līdz gada beigām Latvijā iegūt 100 tūkstošus lietotāju.

"Revolut" dibināts 2015. gada jūlijā ar mērķi reformēt banku sektoru. "Revolut" klienti ar mobilās lietotnes palīdzību var atvērt kontu, tērēt naudu 150 dažādās valūtās visā pasaulē bez papildu samaksas, aplikācijā jeb virtuālajā naudas makā vienlaikus glabāt un pārvaldīt līdz 25 valūtām, kā arī tās mainīt, izmantojot starpbanku valūtu kursu izcenojumu. Tāpat "Revolut" klientiem piedāvā iespēju iegādāties un pārdot kriptovalūtas, kā arī "digitālās krājkases" pakalpojumu.

Saskaņā ar kompānijas sniegto informāciju "Revolut" platformā veikto operāciju vērtība ik mēnesi lēšama 1,8 miljardu ASV dolāru apmērā. Šobrīd "Revolut" izmanto teju divi miljoni klientu un ik dienu jaunuzņēmums iegūst 6000 līdz 8000 jaunu klientu, taču kompānijas mērķis ir piecu gadu laikā sasniegt miljons lietotāju atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!