Foto: LETA

Ceturtdien, 18.septembrī, parakstīts līgums ar ceļu būves firmu SIA "Binders" par Liepājas lidostas rekonstrukciju, kas ilgs 10 mēnešus un izmaksās 6,7 miljonus eiro, portāls "Delfi" uzzināja Liepājas domē.
Līgumu parakstījusi SIA "Aviosabiedrība "Liepāja"" un Liepājas pašvaldība.

Paredzēts, ka "Binders" darāmie darbi būs divu kilometru garā skrejceļa atjaunošana, manevrēšanas ceļa, perona, lidjoslas, skrejceļa gala drošības zonu, ūdens kanalizācijas sistēmas rekonstrukcija. Uzņēmums izbūvēs arī drenāžas sistēmas. Tāpat tiks izbūvētas jaunas lidostas uguņu sistēmas.

Plānots, ka lidostas rekonstrukcijas darbiem jābūt paveiktiem līdz nākamā gada jūlija beigām, taču regulārus lidojumus varēs atsākt pēc lidlauka resertifikācijas.

"Delfi" jau vēstīja, ka gada sākumā Liepājas lidostas, SIA "Aviosabiedrība "Liepāja"", valdes loceklis Agris Sprūde paziņoja, ka lidostā plāno īstenot vērienīgu rekonstrukciju, lai nākotnē varētu uzsākt lidojumus uz tādiem galamērķiem Eiropā, kā Berlīne, Stokhlolma un Oslo, kā arī Hamburga un Maskava. Janvārī apstiprinātais finansējums lidostas rekonstrukcijai bija 2,8 miljoni latu, no kuriem 85 % - Eiropas Savienības fondu atbalsts, bet 15 % - pašvaldības piešķirtie līdzekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!