Foto: LETA
Noslēdzoties saistošo piedāvājumu pieteikumu termiņam, par AS "Liepājas metalurga" iegādi saņemti seši piedāvājumi no potenciālajiem investoriem. Investori pārstāvot gan Autrumeiropas, gan Rietumeiropas tirgu.

"Līdz 31.augustam, kad pēc mantas pārdošanas plāna iecerēts slēgt darījumu, priekšā stāv vēl nopietns darbs. Tā ietvaros paredzēta detalizēta investoru piedāvājumu, papildu investoru nosacījumu un darījumu struktūras analīze, labākā investora izvēle, darījuma dokumentācijas sagatavošana, saskaņojumu saņemšana un darījuma noslēgšana. Noslēdzošajā pārdošanas procesa posmā būs nepieciešams arī saskaņot darījuma nosacījumus un struktūru starp labāko investoru un 3 nodrošinātajiem kreditoriem," skaidro uzņēmuma maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Tāpat beidzies pieteikumu termiņš par "Liepājas ostas LM" iegādi.

Kopējais pieteikumu skaits būs zināms nākamajā nedēļā, kad tiks saņemti arī pa pastu iesūtītie piedāvājumi. Pēc tam tie tiks izvērtēti, izvēloties labāko piedāvājumu. Mēneša laikā pēc izvēles paziņošanas ir jāslēdz līgums par "Liepājas ostas LM" iegādi.

2013.gada novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju un uzņēmums pilnībā pārgāja Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku. Sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, un par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu starptautiskajā piedāvājumā noslēgts līgums ar konsultāciju uzņēmumu "Prudentia".

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase pērn jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!