Foto: LETA

Liepājas pašvaldība piedalīsies maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" mantas izsolē ar mērķi iegādāties daļu no uzņēmuma teritorijas, kur nākotnē paredzēta transporta satiksmes pārvada izbūve starp Jaunliepāju un Ziemeļu priekšpilsētu, informēja Liepājas domes priekšsēdētāja Ulda Seska (Liepājas partija) padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Pašvaldība vēlas iegādāties 1,4 hektārus no uzņēmuma teritorijas - nekustamo īpašumu Brīvības ielā 95B. Tā nav ražošanas teritorija, bet gan pildīja atbalsta funkciju. Teritorijā ir astoņas būves – ugunsdzēsības sūknētava, baseins, eļļas un krāsu noliktava, noliktava, centrālā noliktava, autotransporta caurlaide, iekārtu noliktava, sarga ēka un garāža.

Kā skaidroja Rjabcevs, pašvaldība šo īpašumu vēlas iegādāties nevis ēku dēļ, bet gan tāpēc, ka teritoriju šķērso nākotnē iecerētā satiksmes pārvada trasējums. Izbūvējot satiksmes pārvadu, vismaz daļa no šīm ēkām tiktu nojauktas. Pašlaik nav zināms, kad pārvadu varētu izbūvēt, taču iecere ir iekļauta pilsētas attīstības stratēģijā saskaņā ar teritorijas plānojumu.

Lēmums par dalību izsolē tika pieņemts šodien domes ārkārtas sēdē, jo šodien ir pēdējā diena izsoles pretendentu reģistrācijai. Izsole noslēgsies 20.aprīlī.

Īpašuma sākumcena ir noteikta 153 000 eiro apmērā. Domes lēmums satur pilnvarojumu pašvaldības vārdā izsolē solīt līdz noteiktam slieksnim, kas atklājams tikai pēc izsoles, tādēļ šai informācijai noteikts ierobežotas pieejamības statuss, skaidroja Rjabcevs.

Jau ziņots, ka "KVV Liepājas metalurga" mantu paredzēts plānot pārdot vairākās atsevišķās izsolēs. 20.martā Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" uzvarēja "KVV Liepājas metalurga" velmētavas ceha kustamās mantas izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 1,9 miljoni eiro ar PVN. Savukārt elektrotēraudkausēšanas ceha un tajā esošās kustamās mantas - elektrotēraudkausēšanas krāsns - elektroniskā izsole marta beigās atzīta par nenotikušu, jo nebija pieteicies neviens pretendents, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma maksātnespējas administratore Vita Dika. Tiek organizētas arī citas uzņēmuma mantas izsoles.

"KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināts 2016.gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!