Foto: Publicitātes foto
Maiznīcas "Liepkalni" uzņēmums Igaunijā pagājušajā nedēļā atvēris maiznīcu Pērnavā, informē uzņēmums.

Maiznīca–veikals–kafejnīca piedāvās "Liepkalnu" maizi un konditorejas izstrādājumus, kā arī "Rūjienas saldējumu". Veikalā varēs iegādāties visas "Liepkalnu" preču grupas, tomēr galvenais produkts būs svaigi cepta maize. Tā kā maiznīca " Liepkalni" atrodas pierobežā ar Igauniju, tuvināšanās ar kaimiņvalsts pircējiem iesākta jau Rūjienā un Valkā.

"Pärnamäed" (Liepkalni) maizi ceps uz vietas, ievērojot "Liepkalnu" maizes cepšanas tradīcijas un receptes, kas maizei piedod savas garšas nianses. Galvenais meistarstiķis ir rupjmaize, kuras gatavošana ilgst līdz pat 30 stundām. Plānots, ka pircēji maiznīcā varēs iegādāties sešu veidu rupjmaizes, tāpat uz vietas tiks cepta arī saldskābā maize, baltā maize un dažādas graudu maizes un citi gardumi. Našķu mīļiem plašā izvēlē būs pieejami dažādi cepumi, smalkmaizītes, pīrādziņi, kūkas, tortes.

"Liepkalnu" vadītājs Dagnis Čākurs norāda, ka uzņēmuma mērķis, atverot maiznīcu Igaunijā, ir "popularizēt latviskās maizes cepšanas tradīcijas, īpaši Liepkalnu atšķirīgās garšas nianses un ar rokām radītos smalkos meistarstiķus, būt tuvāk pircējam Igaunijā ar siltu, tikko no krāsns ņemtu maizi".

Maiznīca darbojas Pērnavā, Tallinas šosejā 2 – netālu no Pērnavas upes tilta. Veikals atvērts katru darba dienu no plkst. 8:00 līdz 18:00, sestdienās no 9.00 līdz 16.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!