Foto: LETA
Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA “Maiznīca Liepkalni”, kas savu produkciju piedāvā Kurzemē un Zemgalē, iesniegusi Talsu rajona tiesā lūgumu noteikt uzņēmumam tiesisko aizsardzību, liecina Maksātnespējas reģistrā pieejamā informācija.

Pēc Uzņēmumu reģistru (UR) apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, "Maiznīca Liepkalni" reģistrēta 2000.gadā un tās juridiskā adrese ir Talsos, Kareivju ielā 16. Kopš 2006.gada 100% uzņēmuma īpašnieks ir Atis Maldonis.

UR dati liecina, ka uzņēmums 2011.gadā apgrozījis 675 343 latus, bet gadu noslēdzis ar 61 894 latu zaudējumiem. Pērn uzņēmums nodarbinājis 58 strādājošos.

"Lursoft" dati liecina, ka SIA "Maiznīca Liepkalni" un Naukšēnu novadā reģistrētais, 1992.gadā dibinātais uzņēmums SIA "Liepkalni", kas savu produkciju tirgo Rūjienā un Valmierā, darbojas ar vienu un to pašu preču zīmi, kā arī uzņēmumu mājas lapu dizains ir teju identisks.

SIA "Liepkalni" valdes loceklis Aigars Veldre portālam "Delfi" uzsvēra, ka abiem uzņēmumiem nav nekādas juridiskas saistības, lai gan tie izmanto līdzīgas preču zīmes. Veldre uzsvēra, ka SIA "Liepkalni" tiesisko aizsardzību nav prasījusi.

UR dati liecina, ka SIA "Liepkalni" apgrozījums 2011.gadā bija 3,26 miljoni latu un gadu tas noslēdza ar 242 725 latu peļņu. Uzņēmums nodarbonāja 158 strādājošos. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Dagnis Čākurs.

Kā liecina Maksātnespējas reģistra dati, Talsos reģistrētās SIA  "Maiznīcas Liepkalni" tiesiskās aizsardzības procesa lietu tiesa ierosinājusi jau septembrī, bet pirmdien par šo lēmumu izdarīts ieraksts Maksātnespējas reģistrā.

Pēc Latvijas Tiesu sistēmā pieejamās informācijas, pagaidām vēl lieta tiesā nav izskatīta un arī tiesas sēdes datums vēl nav noteikts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!