Foto: LETA

Koncerna "Latvijas dzelzceļš" (LDz) meitasuzņēmuma "LDz loģistika" valdes priekšsēdētāja amatu atstājušais Verners Lūsis joprojām ir uzņēmuma rīkotājdirektora amatā, apstiprināja LDz pārstāvji.

Turklāt Lūsis kā rīkotājdirektors esot paņēmis atvaļinājumu, norādīja LDz pārstāvji.

"Pēc paša iesniegta atlūguma viņš ir atbrīvots no uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata un uzņēmumam iecelta jauna valde. Lūsis joprojām ir uzņēmuma rīkotājdirektora amatā, kur paņēmis atvaļinājumu," teica LDz pārstāvis Māris Ozols.

Kā ziņots, "LDz loģistika" valdes priekšsēdētājs Lūsis, kurš otrdien paziņoja par amata pamešanu, pagājušajā nedēļā aizturēts Lietuvā pēc Polijas varas iestāžu lūguma. Oficiāla informācija par aizturēšanas iemesliem nav zināma.

Lūsis sacīja, ka patlaban sadarbojas ar Lietuvas tiesībsargājošajām institūcijām, vienlaikus uzsverot, ka izmeklēšana saistīta ar darbību privātbiznesā pirms viņš sācis strādāt LDz koncernā. No plašākiem komentāriem Lūsis atturējās. Lūsis bija "LDz loģistikas" valdes priekšsēdētājs no 2016. gada 1. septembra.

Kā liecina "Firmas.lv" dati, pirms tam viņš bijis amatpersona vairākos uzņēmumos - SIA "LSC Shipmanagement" valdes loceklis, lidostas "Rīga" valdes loceklis, Privatizācijas aģentūras valdes loceklis, SIA "TF Europe" valdes loceklis, kā arī SIA "Euro Rail Cargo" valdes priekšsēdētājs. Lūsis savulaik bijis arī līdzīpašnieks vairākos uzņēmumos - SIA "TF Europa", "Auto REMserviss", SIA "KPLG Trans", SIA "Eterno". Pēdējais no tiem bijis "TF Europa".

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA "LDz ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums SIA "LDz apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums SIA "LDz loģistika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!