Foto: Publicitātes attēli
Lietuvas uzņēmums "Pigu", kuram pieder viens no valsts lielākajiem e-komercijas veikaliem "Pigu.lt", iegādājies Latvijas interneta veikalu "220.lv", informē portāls "Lrytas.lt".

Paziņojumā medijiem "Pigu" norāda, ka "220.lv", kas darbojas kopš 2003.gada, ir viens no lielākajiem interneta veikaliem Latvija, kura apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 16,6 miljonus litu (aptuveni 3,2 miljoni latu). Savukārt "Pigu.lt" ir, iespējams, lielākais šāda veida e-komercijas pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs. "Abu uzņēmumu piedāvātā produkcija ir ļoti līdzīga. Šogad interneta veikala "220.lv" darbības uzlabošanas plānots ieguldīt vienu miljonu litu (aptuveni 204 tūkstoši latu)," norādījis "Pigu.lt" ģenerāldirektors Daiņus Ļulis.

Paziņojumā norādīts, ka "Pigu.lt" un "220.lv" kopējais apmeklējumu skaits mēnesī ir aptuveni viens miljons, bet reģistrēto klientu skaits abos tiešsaistes mazumtirgotājos ir vairāk nekā 400 tūkstoši.

Pēc uzņēmumu apvienošanas tajos kopumā strādās vairāk nekā 70 darbinieki un plānotais apgrozījums šogad ir 55 000 000 litu (aptuveni 11 miljoni latu).

Interneta veikals "Pigu.lt" darbojas kopš 2008.gada un ir viens no Lietuvas lielākajiem šāda veida e-komercijas pakalpojumu sniedzējiem. Pērn "Pigu.lt" apgrozījums sasniedza 24 miljonus litu (4,9 miljoni latu) – par 60% vairāk nekā pirms diviem gadiem.

"Eurostat" dati liecina, ka pagājušajā gadā internetā iepirkās 11% Lietuvas un 17% Latvijas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!