Foto: Publicitātes foto

Konkurences padome (KP) atļāvusi Lietuvas "Senukų prekybos centras" no "Rautakesko" pārņemt būvmateriālu veikalus "K-Rauta".

KP komunikācijas speciāliste Paula Vilsone pavēstīja, ka KP ir atļāvusi izšķirošas ietekmes maiņu pār "Rautakesko", no vienpersoniskas iegūstot kopīgu.

Vilsone norādīja, ka līdz apvienošanās darījuma īstenošanai Somijas "Rautakesko Oy" bija vienpersoniska izšķiroša ietekme pār "Rautakesko", kas Latvijā darbojas gan ar būvmateriālu un citu "dari pats" ( do it yourself) preču vairumtirdzniecību, gan ar mazumtirdzniecību astoņos "K-Rauta" veikalos. Pēc darījuma Somijas "Rautakesko Oy" zaudēs vienpersonisku, taču saglabās kopīgu izšķirošu ietekmi pār "Rautakesko" kopā ar Lietuvas "Litvalda" un divām fiziskām personām.

Apvienošanās darījums tiks īstenots ar Lietuvas "Senukų prekybos centras" starpniecību, kas pieder Somijas "Rautakesko Oy" kopā ar "Litvalda" un divām fiziskām personām.

Izvērtējot darījuma ietekmi uz konkurenci, KP secinājusi, ka apvienošanās neradīs koncentrācijas izmaiņas būvmateriālu un citu "dari pats" preču vairumtirdzniecības tirgū.

Gan pirms, gan arī pēc apvienošanās "Senukų prekybos centras", "Rautakesko Oy" un "Rautakesko" ietilpst "Kesko" koncernā.

KP 2016.gada 28.janvārī saņēma ziņojumu par apvienošanos, kurā "Senukų prekybos centras" vēlējās iegūt izšķirošu ietekmi "Rautakesko".

"Senukų prekybos centras" kapitālā 50% plus viena kapitāla daļa pieder Somijas "Rautakesko Oy", savukārt 100% "Rautakesko Oy" kapitāla daļu pieder Somijas uzņēmumam "Kesko Corporation", kas ietilpst "Kesko" koncernā. Pārējās "Senukų prekybos centras" kapitāla daļas pieder divām fiziskām personām un "Litvalda", kurā izšķiroša ietekme ir vienai no šīm divām fiziskajām personām.

KP ir Ekonomikas ministrijas padotībā esoša institūcija, kuras mērķis ir nodrošināt iespēju katram tirgus dalībniekam veikt ekonomisko darbību brīvas un godīgas konkurences apstākļos, kā arī veicināt konkurences attīstību visos tautsaimniecības sektoros sabiedrības interesēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!