Foto: DELFI

Konkurences padome (KP) atļāvusi divus savstarpēji saistītus darījumus - koncerniem "W.P.Carey" un "Kesko" iegūt kopīgu izšķirošu ietekmi pār Lietuvas "Baltic Retail Properties" un netieši pār trim Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem - SIA "K Prof", SIA "Polo LS" un SIA "Daugavkrasts M", pavēstīja KP komunikācijas speciāliste Paula Vilsone.

Viņa norādīja, ka KP pieņēma atļaujošu lēmumu, jo konkurencei kaitējums netiks nodarīts.

Apvienošanās ziņojumā uzņēmumi ir snieguši informāciju, ka darījuma rezultātā mainīsies kontroles struktūra pār pārņemamajiem uzņēmumiem – no "Kesko" koncerna vienpersoniskas uz vairāku uzņēmumu kopīgu īstenotu kontroli.

Tostarp pirmajā darījumā 70% Lietuvas "Baltic Retail Properties" aktīvu tiks pārdots koncernam "W.P.Carey" piederošam uzņēmumam - Nīderlandē reģistrētai sabiedrībai "CPA 17 Pan-European Holding Coöperatief U.", bet 10% kapitāla daļu – koncerna "Kesko" uzņēmumam SIA "Kesko Real Estate Latvia". Savukārt atlikušos 20% "Baltic Retail Properties" kapitāldaļu saglabās "Wabashi B.V." (6,9%), "Nunica Holdings B.V." (6,2%) un "Genopas B.V." (6,9%).

Savukārt otrajā darījumā ar jaundibinātas meitassabiedrības starpniecību Lietuvas "Baltic Retail Properties" no "Kesko Real Estate Latvia" iegādāsies "K Prof" un "Polo LS". Papildu uzņēmums iegādāsies arī "Kesko" netieši piederošo uzņēmumu "Daugavkrasts M".

Pēc apvienošanās īstenošanas "K Prof", "Polo LS" un "Daugavkrasts M" turpinās iznomāt nekustamo īpašumu zīmola "K-Rauta" mazumtirdzniecības veikaliem.

"Izvērtējot darījuma ietekmi uz konkurenci, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams," piebilda Vilsone.

Jau vēstīts, ka 2016.gada februārī KP atļāva Lietuvas uzņēmumam "Senukø prekybos centras" iegūt vienpersonisku izšķirošu ietekmi pār būvmateriālu, mājas un dārza preču veikalu tīkla "K-Rauta" īpašnieci "Kesko Senukai Latvia" (iepriekš AS "Rautakesko").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!