Foto: LETA
Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam UAB "KS Holding" kļūstot par tirdzniecības centru "Azur" pārvaldošā uzņēmuma SIA "MD Galerija Azur" īpašnieci, par tā pastarpināto īpašnieku kļuvis Somijas tirdzniecības koncerns "Kesko Oyj", liecina "Firmas.lv" informācija.

Izmaiņas īpašnieku sastāvā reģistrētas šodien, 27.oktobrī, kad izmaiņas veiktas arī "MD Galerija Azur" valdē.

Par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju kļuvis Sauļus Merķis, nomainot līdzšinējo valdes priekšsēdētāju Džeraldīni Koplandu-Raitu. Valdē iecelti arī valdes locekļi Ilze Brazeviča un Gvido Volfs, nomainot līdzšinējo valdes locekli Rīdigeru Deniju.

Jau ziņots, ka Konkurences padome (KP) atļāva Somijas koncernam "Kesko Oyj" iegūt kopīgu izšķirošu ietekmi pār Lietuvas UAB "Šeštoji projekto bendrovė" un tam savukārt iegūt izšķirošu ietekmi pār "MD Galerija Azur", aģentūru LETA informēja KP.

KP secināja, ka darījumu rezultātā konkurencei netiks nodarīts kaitējums.

Izvērtējot apvienošanās darījumus, KP secināja, ka ietekmētais tirgus ir tirdzniecības telpu noma tirdzniecības centros Rīgas pilsētā. Izvērtējot šo darījumu ietekmi uz konkurenci, KP secināja, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis ietekmētajā tirgū, tādējādi apvienošanās ir atļaujama.

Kā liecina SIA "Firmas.lv" informācija, "MD Galerija Azur" reģistrēta 2002.gadā. Tās pamatkapitāls ir 11 858 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam uzņēmumam UAB "KS Holding".

2015.gadu "MD Galerija Azur" noslēdz ar 2 796 407 eiro apgrozījumu un 2 727 592 eiro peļņu.

"Kesko" ir tirdzniecības uzņēmumu grupa ar 20 mazumtirdzniecības ķēdēm, piemēram, "K-rauta", "Rautia", "Byggmakker", "Konekesko", "Senukai", "Asko", "Sotka", "Citymarket", "Anttila", "Intersport". "Kesko" grupas uzņēmumi darbojas astoņās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!