Foto: LETA
Skandināvu uzņēmuma "Lantmännen Cerealia" valde ir nolēmusi turpmāk koncentrēt savu darbību uz Skandināvijas tirgu un pārdot tai piederošo AS "Rīgas Dzirnavnieks", portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Pircējs ir Lietuvā viens no vadošajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem "Malsena". Līdz ar pārdošanas līguma noslēgšanu, "Malsena" uzņemsies atbildību arī par aptuveni 90 uzņēmumā nodarbinātajiem darbiniekiem, tāpat tiks turpinātas regulāras piegādes "Rīgas Dzirnavnieks" klientiem.

"Šis darījums stiprinās mūsu pozīcijas tirgū un ļaus piedāvāt plašāku produktu klāstu. Tāpat mēs ceram kļūt par veiksmīgu eksportētāju starptautiskajos tirgos," informē "Malsena Plius" vadītājs Gintautas Migonis.

"Mēs esam nolēmuši turpmāk koncentrēties uz Skandināvijas tirgu un attiecīgi pārdot mums piederošās AS "Rīgas Dzirnavnieks" akcijas. Mēs atzinīgi novērtējam, ka jaunais uzņēmuma īpašnieks pārstāv graudaugu pārstrādes nozari, kas nozīmē, ka tiks sekmīgi turpināta uzņēmuma stratēģija," norāda "Cerealia" vadītājs Carstens Thomsens.

"Malsena" ir viens no lielākajiem un modernākajiem graudu pārstrādes koncerniem Lietuvā. Pārzinot moderno graudu pārstrādes tehnoloģiju, uzņēmums ražo plašu produktu klāstu: dažādu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, kviešu dīgstus un klijas.

"Lantmännen Cerealia", kam pieder tādi zīmoli kā AXA, Kungsörnen, GoGreen, Start, Regal, Amo, Kornkammeret un Gooh, ieņem vadošo pozīciju Ziemeļeiropas tirgos. "Lantmännen Cerealia" ir daļa no "Lantmännen", kas ir viens no Skandināvijas lielākajiem koncerniem lauksaimniecības, aprīkojuma, enerģijas un pārtikas produktu nozarēs.

Uzņēmuma īpašnieki ir 35 000 Zviedrijas zemnieki un pie mums strādā vairāk nekā 10 000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!