Foto: F64

Administratīvajā apgabaltiesā saņemtas AS "Grindeks" akcionāra Kirova Lipmana un viņa dēla kasācijas sūdzības par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīta abu sūdzība par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes lēmumu sodīt viņus par konstatētajiem Finanšu instrumentu tirgus likuma (FITL) pārkāpumiem.

Kā informēja tiesā, kasācijas sūdzības kopā ar administratīvās lietas materiāliem tiks nosūtītas Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentam, kas lems par kasācijas sūdzību tālāko virzību.

Administratīvā apgabaltiesa maija sākumā noraidīja abu pieteicēju prasību.

Lipmans iepriekš stāstīja, ka FKTK padomes lēmums sodīt viņu un viņa dēlu ir nepamatots. "FKTK padomei nemaz nav tiesību pieņemt šādu lēmumu. Tas nav normāli, ka pret uzņēmējiem, kuri attīsta uzņēmumus, šādi izturas. Tas noteikti ir pasūtījums," teica Lipmans.

Kā ziņots, FKTK padome bija nolēmusi par konstatētajiem FITL pārkāpumiem sodīt abus "Grindeks" akcionārus. Kirovam Lipmanam piemērots naudas sods 14 200 eiro apmērā, bet Filipam Lipmanam 50 eiro apmērā.

Par finanšu instrumentu tirgu regulējošo normatīvo aktu pārkāpumu – šajā gadījumā par FITL 66.panta pirmās daļas prasību nepildīšanu – FKTK ir tiesīga uzlikt soda naudu līdz 14 200 eiro, kā arī personai ir pienākums izteikt atpirkšanas piedāvājumu mazākuma akcionāriem.

"Grindeks" akcijas tiek kotētas "Nasdaq Riga" Oficiālajā sarakstā. "Grindeks" lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, AS "AmberStone Group" – 22,66%, Anna Lipmane – 16,69%, "Swedbank" nominālturētājs (Clients Account) – 9,56%.

"Grindeks" apgrozījums 2015. gada deviņos mēnešos bija 63,5 miljoni eiro, liecina "Grindeks" nerevidētie konsolidētie finanšu pārskati. Koncerna neto peļņa, kas attiecināma uz mātessabiedrības akcionāriem, 2015. gada deviņos mēnešos bija 3,9 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!