Foto: F64

Veselības aprūpes pakalpojumu uzņēmuma "Latvijas jūras medicīnas centrs" (LJMC) dividendēs no 2017. gada peļņas maksās 0,4 eiro par akciju, liecina kompānijas paziņojums biržai "Nasdaq Riga" par akcionāru pilnsapulces otrdien pieņemto lēmumu.

Par ieraksta datumu dividenžu izmaksai plānots noteikt 2. jūliju, bet par dividenžu izmaksas datumu - 3. jūliju.

Akcionāri otrdien kārtējā sapulcē lēma par pagājušā gada peļņas sadali un šā gada budžetu

Kompānijas attīstības plāns un 2018. gada budžets paredz, ka LJMC ieņēmumi šogad plānoti 7,095 miljonu eiro apmērā, bet izdevumi - 6,881 miljona eiro apmērā. Tādējādi kompānijas peļņa pirms nodokļiem šogad paredzēta 214 400 eiro. Savukārt investīcijas kompānijas attīstībā šogad plānotas 200 000 eiro apmērā.

Akcionāru kārtējā sapulcē apstiprināta arī uzņēmuma padomi līdzšinējā sastāvā - Mārtiņš Birks, Ineta Gadzjus, Viesturs Šiliņš, Uldis Osis un Jevgēņijs Kalējs. Padomes atalgojums noteikts līdzšinējā apmērā - 2276,60 eiro mēnesī.

Par LJMC revidentu izvēlēta SIA "KPMG Baltics, par to maksājot 14 750, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, bet revīzijas komitejas funkcijas uzdots pildīt uzņēmuma padomei.

Pilnsapulce izskatīts un pieņemts zināšanai uzņēmuma valdes ziņojums par 2017. gada darba rezultātiem, revidenta ziņojums un Revīzijas komitejas ziņojums. Tāpat akcionāru pilnsapulce apstiprināja valdes iesniegto un padomes sēdē pārbaudīto 2017. gada finanšu pārskatu.

Jau vēstīts, ka LJMC pagājušajā gadā strādāja ar 5,877 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 4,9% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,1 reizi, sasniedzot 506 500 eiro.

LJMC galvenais darbības veids ir stacionārie un ambulatorie medicīniskie pakalpojumi. Kompānijas lielākie īpašnieki ir Mārtiņš Birks (17,5%), Ilze Birka (17,5%) un Jānis Birks (12,8%). Medicīnas centra akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!