Foto: LETA

Mobilo sakaru operatora "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) apgrozījums šī gada pirmajā ceturksnī sasniedzis 44,2 miljonus eiro, kas ir par 16% jeb sešiem miljoniem eiro vairāk nekā atbilstošajā laika periodā pērn, informē uzņēmumā.

Savukārt uzņēmuma peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem jeb EBITDA bija 14,5 miljoni eiro, kas ir par 935 000 vairāk nekā 2015. gada pirmajā ceturksnī.

Uzņēmuma apkalpoto pieslēgumu skaits audzis par 15 000 un sasniedzis 1 125 000 pieslēgumu.

"Ar pilnu pārliecību varu teikt, ka ar pārdomātu stratēģiju esam kļuvuši par vienu no inovatīvākajiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā, un mūsu darba rezultāti to apliecina," finanšu rezultātus komentē uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Binde. "Spēcīgas konkurences apstākļos spējam nodrošināt plašāko un ātrāko 4G tīklu gan Rīgā, gan visā Latvijā un jau šobrīd veicam tīkla infrastruktūras sagatavošanu 5G tīklam."

Viņš atgādina, ka 2016. gada pirmajā ceturksnī LMT pieteicis un šogad piedāvās saviem klientiem arī jaunu pakalpojumu kategoriju IKT nozarē - "LMT mājas viedtelevīziju". "Tādējādi LMT kā nozares līderis un pilna spektra sakaru operators nodrošinās jaunas iespējas TV pakalpojumu tirgū, paplašinot TV skatītāju izvēli un pieeju daudzveidīgam globālajam un vietējam televīzijas saturam," piebilda Binde.

Pirmajā ceturksnī LMT turpinājis attīstīt mobilo televīziju "LMT Straume", parādot skatītājiem vairāk nekā 100 sporta, kultūras, izglītības un izklaides notikumu tiešraidē, ko noskatījušies vairāk nekā 300 000 cilvēku. "LMT Straume" izpelnījusies arī augstu profesionāļu novērtējumu - saņēmusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) "Celmlauža balvu" par Latvijā inovatīvas mediju platformas attīstību tiešraides satura izplatīšanai.

Kā ziņots, LMT grupa pērn nopelnīja 22,1 miljonu eiro, bet tās apgrozījums aizvadītajā gadā sasniedza 179,2 miljonus eiro. 2014. gadu uzņēmums noslēdza ar 19,6 miljonus eiro lielu peļņu un 144 miljonu eiro apgrozījumu. Uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas jeb EBITDA pērn bija 59,4 miljoni eiro.

LMT 49% kapitāldaļu pieder Ziemeļvalstu telekomunikāciju koncernam "TeliaSonera", 23% - "Lattelecom", 23% - "Latvijas Valsts radio un televīzijas centram", 5% - Latvijas valstij caur Privatizācijas aģentūru. Uzņēmums dibināts 1992. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!