Foto: DELFI

SIA Latvijas Mobilā Telefona (LMT) apgrozījums 2017. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar tādu pat laika posmu pērn, palielinājies par 7 % un pieslēgumu skaits par 7,4 %, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Tagad pieslēgumu skaits LMT tīklā sasniedzis 1,21 miljonu.

"Kopā ar IT uzņēmumiem un jaunuzņēmumiem esam sevi pieteikuši pilnīgi jaunos pakalpojumu segmentos, kas balstīti uz modernāko mobilo tehnoloģiju, mākslīgā intelekta un lietu interneta risinājumiem. Šāda uz nākotni vērsta sadarbība un tas, ka plānojam būt starp pirmajiem Eiropā, kuri ieviesīs 5G, ļauj ar pārliecību veidot Latviju kā viedvalsti," paudis LMT prezidents Juris Binde.

Paplašinot funkcionalitāti un saturu, LMT viedtelevīzijai katru nedēļu tagad pieslēdzas 700 jaunu lietotāju. Savukārt LMT jaunās inovāciju un attīstības partnerības ietvaros sadarbībā ar ''4SmartStreets'' martā tika prezentēts pirmais mākslīgā intelekta stāvvietu meklēšanas risinājuma prototips.

2017. gada sākumā LMT sadarbībā ar ''Nokia'' un Rīgas Tehnisko universitāti uzsāka darbu pie 5G tehnoloģiju ieviešanas Latvijā. Šogad uzstādītas pirmās ar 5G tehnoloģiju savietojamās LMT bāzes stacijas un izveidots jaunās paaudzes mobilā lietu interneta tīkls jeb ''NB-IoT'' visā Latvijā.

2016. gada laikā LMT visā Latvijas teritorijā gandrīz katru darba dienu izbūvējis vienu jaunu 4G bāzes staciju, ieguldot 28,4 miljonus eiro.

LMT skaidro, ka izvēlētā stratēģija un laba korporatīvā pārvaldība ir bijis pamats visu galveno finanšu rādītāju pieaugumam. Salīdzinot ar pērnā gada pirmo ceturksni, apgrozījums 2017. gada pirmajā ceturksnī pieaudzis par 7 %, sasniedzot 47 miljonus eiro. EBITDA* (rentabilitāte) šajā periodā augusi par 4 % un sasniegusi 15 miljonu eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!