Foto: DELFI

Latvijas Televīzija (LTV) par valdības piešķirtajiem līdzekļiem krievvalodīgajiem domātā satura izveidei plāno četras reizes palielināt LTV7 piedāvāto saturu krievu valodā, izveidot jaunu studiju un ar savām ziņām un televīzijas sejām izkonkurēt Pirmo Baltijas Kanālu (PBK), pastāstīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Patlaban norit darbs pie koncepcijas precizēšanas. Pirmie jauninājumi LTV7 ekrānos varētu parādīties septembrī, un tās varētu būt divas jaunas pārraides. Patlaban esošais 2,5 stundu saturs krievu valodā tiks palielināts četras reizes. Kādi būs šie raidījumi, Belte pagaidām neatklāj, norādot, ka LTV strādā konkurences apstākļos.

Ir plānots veidot rīta ziņu un izklaides tendences ar savām, zināmām sejām, lai šajā jomā spētu izkonkurēt PBK, norāda Belte. TV sejas LTV uzrunāšot pati, taču, ja visus speciālistus neizdosies atrast, tiks rīkots konkurss.

Otrs formāts, kas vēl tiks apspriests, paredz brīvdienās piedāvāt nedēļas apskatu krievu valodā.

Jaunā studija tapšot līdz augusta beigām, lai septembrī tajā var sākt realizēt iecerētos plānus.

Tā kā LTV redzējumu par krievvalodīgiem domātā satura veidošanu bijis jāizstrādā diezgan īsā laika posmā, daudzas detaļas vēl tiks precizētas un televīzija patur tiesības savu konceptu mainīt, norāda Belte.

Kā ziņots, valdība otrdien nolēma piešķirt 682 399 eiro krievvalodīgajiem domātā satura izveidei un izplatīšanai LTV7 kanālā, kā arī LR4 un portālā "lsm.lv", informēja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītājs Ainārs Dimants.

Aizbildinoties ar to, ka jautājums tika izskatīts valdības sēdes slēgtajā daļā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) žurnālistiem vien apstiprināja, ka finansējums ir piešķirts, lai uzlabotu programmu saturu. Jautājums nav bijis saistīts ar jaunveidojamo vienoto Baltijas kanālu krievu valodā.

Dimants paskaidroja, ka līdzekļi piešķirti satura izstrādei krievu valodā, kā arī tā izplatīšanai un mārketingam LTV7, LR4 un "lsm.lv" platformās. Finansējumu tam paredzēts piešķirt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Lielākā daļa finansējuma piešķirta Latvijas televīzijai (LTV), kas kanālā LTV7 plāno veidot rīta ziņas krievu valodā, kas būs skatāmas katru dienu, un ik svētdienas analītisko ziņu raidījumu. Plānots izveidot jaunu studiju rīta ziņām, jo esošo tajā laikā aizņems raidījums "Rīta panorāma", kā arī iegādāt papildus kameras filmēšanai izbraukumos, norādīja Dimants. Iknedēļas pētnieciskās žurnālistikas raidījumam papildus studija plānota netiek.

Latvijas Radio (LR) saņems 250 000 eiro, kas tikšot novirzīti LR4 apraides paplašināšanai un krievvalodīgā satura veidošanai radio, kā arī "lsm.lv" portāla vajadzībām. Dimants arī piebilda, ka "lsm.lv" varētu portālā izvietot arī LTV7 veidotos video materiālus, kā arī domāts tiekot par to izvietošanu citos pašmāju interneta portālos.

Uz jautājumu, vai finansējums domāts vienotā Baltijas telekanāla krievu valodā veidošanai, Dimants norādīja, ka tas veicināšot iestrādņu izveidi un pilnvērtīgam darbam būtu nepieciešams ikgadējs finansējums vismaz 2,5 miljonu eiro apmērā, kas arī tikšot prasīts no nākamā valsts budžeta.

Lai Latvija pilnvērtīgi spētu piedalīties šāda kanāla darbā, tai dienā būtu nepieciešams radīt divas līdz trīs stundas aktuālu videomateriālu. Tāpat arī nepieciešams būšot sadarboties izklaidējoša un cita veida satura iegādē, par ko jau esot runāts ar Ukrainas telekompānijām, kā arī ar neatkarīgo Krievijas telekanālu "Doždj".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!