Foto: DELFI

Konkursā par Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Torņakalnā, Rīgā, 1.kārtas tehniskā projekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību uzvarējusi SIA "Abora" ar līgumcenu 14 999 777 lati bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kā pavēstīja sabiedrisko attiecību konsultante Anda Avena, Latvijas Universitātes iepirkuma komisija ir pabeigusi iepirkuma konkursā iesniegto piedāvājumu vērtēšanu, kurā tika saņemti piedāvājumi no četriem uzņēmumiem - SIA "Merks", SIA "Abora", pilnsabiedrības "LNK IndustriesGroup" un SIA "Skonto būve".

Līguma slēgšanas tiesības par Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Torņakalnā 1.kārtas tehniskā projekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību ar iepirkumu komisijas jūnija sākumā pieņemto lēmumu piešķirtas SIA "Abora", kura esot iesniegusi saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu.

Avena norāda, ka saskaņā ar nolikumu saimnieciski izdevīgākais piedāvājums tiek noteikts, vērtējot visus četrus kritērijus - cena par projektēšanu un būvniecību; maksājumu ieturējuma apmērs ģenerāluzņēmēja līguma izpildes laikā; garantijas perioda ilgums objektam no nodošanas ekspluatācijā; pretendenta piedāvāto inženiersistēmu un iekārtu regulārās apkalpošanas izmaksu apjoms gadā. Kopējais iepirkuma līguma izpildes termiņš ir 60 mēneši.

Viņa atgādina, ka iepriekšējais konkurss noslēdzās bez rezultāta, jo iesniegtais piedāvājums pārsniedza iepirkuma procedūras nolikumā minēto summu. Lai samazinātu plānotās izmaksas, LU Akadēmiskā centra būves apjoms tika samazināts līdz 17 037 m², saglabājot ēkas funkcionālo lietojumu un arhitektūras biroja "Sestais stils" izstrādāto vizuālo risinājumu.

Torņakalna rajonā Latvijas Universitāte plāno izveidot modernu Akadēmisko centru ar vairākām ēkām, kas radītu ērtu, funkcionālu, ekonomisku un uz ilgtspējīgu attīstību orientētu mācību, darba un sadzīves vidi, kura kļūtu par mūsdienīgu zināšanu un jauno tehnoloģiju izpētes un apguves vietu ķīmijas, bioloģijas, medicīnas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu studijām un zinātniskajam darbam.

Jau vēstīts, ka šajā konkursā pretendentiem pieejamais finansējums bez pievienotās vērtības nodokļa ir 15 783 464 lati. Iepirkums tiek daļēji finansēts no ERAF līdzekļiem saskaņā ar LU un Valsts izglītības attīstības aģentūras noslēgto vienošanos par ERAF projekta "Latvijas Universitātes infrastruktūras modernizācija prioritāro virzienu studiju programmu attīstībai" īstenošanu. Ģenerāluzņēmēja līguma izpildes termiņš ir 2015.gada 30.jūnijs.

Tāpat ziņots, ka pagājušā gada aprīlī LU noslēdza līgumu ar arhitektu apvienību "Sestais stils" par LU Dabaszinātņu akadēmiskā centra skiču projekta izstrādi. Arhitektu izstrādātais skiču projekts pērn 13.oktobrī tika akceptēts. Topošajā LU Dabaszinātņu akadēmiskā centra teritorijā LU 2011.gada vasarā veica arheoloģiskos izrakumus.

Torņakalna rajonā līdz 2023.gadam LU plāno izveidot modernu infrastruktūru ar apmēram desmit būvēm un kopējo platību 120 000 kvadrātmetru.

LU Dabas un dzīvības zinātņu centrā atradīsies viss nepieciešamais ķīmijas, bioloģijas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu, medicīnas studijām, kā arī zinātniskā bibliotēka-lasītava, administrācijas un saimniecības telpas, atpūtas zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!