Foto: Publicitātes foto

Augsto tehnoloģiju uzņēmuma "HansaMatrix" lielākais akcionārs "Macro Rīga" pārdevis 1,35% kompānijas akciju, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Macro Rīga" šogad 26.janvārī pārdevusi 24 644 "HansaMatrix" akcijas. Vienas akcijas cena darījumā - 7,5 eiro.

"HansaMatrix" pārstāvji atzīmē, ka tādējādi pieaudzis brīvā publiskā apgrozībā esošo kompānijas akciju skaits. Pēc uzņēmuma datiem, brīvā publiskā apgrozībā esošo "HansaMatrix" akciju īpatsvars sasniedzis 29,34%.

Jau vēstīts, ka šogad vairākos darījumos arī "FlyCap Investment Fund I AIF" pārdeva "HansaMatrix" akcijas, samazinot līdzdalību kompānijas kapitālā no 22,08% līdz 11,62%.

"HansaMatrix" kapitālu veido 1 829 381 akcija viena eiro nominālvērtībā. Pēc biržas jaunākajiem datiem, šogad janvāra sākumā "HansaMatrix" lielākais akcionārs bija "Macro Rīga", kurai piederēja 60,39%.

Tāpat ziņots, ka "HansaMatrix" koncerns 2017.gada deviņos mēnešos strādāja ar 14,557 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga 2,7 reizes, sasniedzot 1,194 miljonus eiro.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!