Foto: Publicitātes foto

Latvijas kosmētikas ražotājs "Madara Cosmetics" pērn strādāja ar apgrozījumu 3,915 miljonu eiro apmērā, kas ir par 29,4% vairāk nekā 2014.gadā, savukārt pelņa palielinājās par 19,1% - līdz 489 tūkstošiem eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Madara Cosmetics" veiksmīgi strādājis iepriekšējos gados attīstītajos tirdzniecības kanālos, palielinot apgrozījumu, peļņu un saglabājot iepriekšējo gadu attīstības tempu.

Pērn uzņēmums veiksmīgi noslēdza ražotnes modernizācijas projekta realizāciju, kura ietvaros modernizētas "Madara Cosmetics" ražošanas tehnoloģijas un uzstādītas jaunas ražošanas līnijas, ļaujot palielināt ražošanas apjomus un ražoto produktu sortimentā ieviešot jaunus produktus. Patreizējā ražošanas kapacitāte pēc ražotnes modernizācijas projekta realizācijas ir vairākas reizes lielāka nekā iepriekš un patlaban pieejamā ražošanas kapacitātes rezerve ir pietiekama, lai nodrošinātu līdzšinējo uzņēmumu attīstības tempu turpmākajiem gadiem.

"Madara Cosmetics" vadība informē, ka turpmākajos gados uzņēmuma izaugsme pamatā tiks balstīta uz attīstību ārvalstu tirgos - tiks nostiprināta un paplašināta darbība esošajos tirgos un uzsākta darbība vairākos jaunos tirgos. Konkrētā mērķa sasniegšanai 2015.gadā pilnveidota "Madara Cosmetics" organizācija un izveidotas 15 jaunas darba vietas. Uzņēmuma organizācijas uzlabošana tiks turpināta arī nākamajos gados.

Pērn uzņēmums turpināja realizēt pētījumu programmu sadarbībā ar kompetences centru "Pharma and Chemistry Centre of Latvia". Kopumā pētniecībā un jaunu produktu izstrādē "Madara Cosmetics" 2015.gadā ieguldījusi 89,1 tūkstoti eiro. Pētījuma rezultāti turpmākajos gados ļaus pilnveidot esošos produktus un uzsākt jaunu konkurētspējīgu produktu ražošanu.

Uzņēmums 2014.gadā strādāja ar 3,025 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 410,6 tūkstošu eiro apmērā.

"Madara Cosmetics" ir dibināts 2006.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 106,7 tūkstoši eiro. Kompānijas kapitālā lielākie īpašnieki ar 28% ir Uldis Iltners un arī Lote Tisenkopfa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!