Foto: LETA

Kosmētikas ražotājas SIA "Madara Cosmetics" jaunās ražotnes izveidē investēti teju 3,5 miljoni eiro, atklāja uzņēmuma direktors Uldis Iltners.

Viņš stāsta, ka līdzekļi ieguldīti jaunajā ēkā, kas bija jāpielāgo kosmētikas ražošanas vajadzībām, un jaunajā ražošanas līnijā.

Ražotne atrodas Mārupē, Zeltiņu ielā 131. Ēkas kopējā platība ir 2700 kvadrātmetri, no kuriem 1800 kvadrātmetrus aizņem ražošanas zona un noliktavas telpas.

Jaunā ražotne apvieno plašu tīrās ražošanas zonu, noliktavu, produktu izstrādes un kvalitātes kontroles laboratoriju, biroju telpas un ražotnes veikalu, kas tiks atvērts apmeklētājiem pēc ražotnes atklāšanas. Ražotne ir veidota pēc atvērtā biznesa (no angļu valodas - "open business") principa, kas nozīmē, ka tā būs pieejama ikvienam interesentam, kas vēlēsies iepazīties ar kosmētikas ražošanas procesu uzņēmumā, atzīmē Iltners.

Visas jaunās ražošanas iekārtas iegādātas un uzstādītas pērn, taču šī gada augustā pilnībā pabeigta "Madara Cosmetics" pārcelšanās uz Mārupi no iepriekšējām ražotnes telpām, kas atradās Rīgā, Šampētera ielā. Uzņēmumā strādā jau 80 darbinieki. Visi procesi apvienoti vienā ražotnē, norāda Iltners.

Jaunā ražotne ļāvusi palielināt uzņēmuma ražošanas kapacitāti piecas reizes, uzsver Iltners.

"Nepieciešamību pēc jaunas ražotnes noteica mūsu veiksmīgā attīstība eksporta tirgos un pieprasījums pēc līgumražošanas pakalpojumiem, līdz ar to arī vajadzība palielināt ražošanas tempu un apjomus. Pagājušā gada jūnijā noslēdzām ražošanas līnijas modernizāciju, un šo gadu tikām strādājuši divās ražotnēs - gan Šampēterī, gan Mārupē-, tādēļ jaunās ražotnes oficiālā atklāšana būs simbolisks notikums, kas sāks jaunu posmu uzņēmuma vēsturē. Jaunā ražotne mūs darījusi elastīgākus - spējam ražot dažādu tipu produktus, esam kļuvuši efektīvāki gan formulu izstrādes un saražotās produkcijas daudzuma, gan ražošanas tempu ziņā. Mūsu rīcībā esošās iekārtas ļauj pildīt saražoto dažāda veida iepakojumos, ražot dažādos ātrumos un sapildīt līdz pat 30 vienībām minūtē," klāsta Iltners.

Uzņēmuma jaunās ražotnes atklāšana notiks ceturtdien, 29.septembrī, plkst.11.

Jau ziņots, ka "Madara Cosmetics" šī gada pirmajā pusgadā apgrozījusi 2,5 miljonus eiro un nopelnījusi 300 000 eiro, informēja uzņēmumā. Tas ir par 43% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn. Apgrozījums pieaudzis, pateicoties veiksmīgai darbībai eksporta tirgos. Šī gada pirmajā pusē sasniegtais apgrozījums ir jauns rekords uzņēmuma vēsturē.

Kā ziņots, "Madara Cosmetics" pērn apgrozīja 3,91 miljonu eiro, bet 2014.gadā - 3,02 miljonus eiro. Pagājušajā gadā uzņēmuma peļņa bija 489 018 eiro, kas ir par 19% vairāk nekā 2014.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 410 545 eiro.

"Madara Cosmetics" turpmāko izaugsmi plāno balstīt ārvalstu tirgu attīstībā, nostiprinot un paplašinot darbību pašreizējos tirgos un sākot darbību jaunos. Pagājušā gada peļņu plānots novirzīt uzņēmuma attīstībai, norādīts vadības ziņojumā.

"Madara Cosmetics" dibināta 2006.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 106 652 eiro. "Madara Cosmetics" īpašnieki ir Lote Tisenkopfa-Iltnere (28,01% kapitāldaļu), Uldis Iltners (28,01%), AS "ALPS Investments" (20,01%), Zane Tamane (12%), Liene Drāzniece (7,98%), Paula Tisenkopfa (3,99%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!