Latvijas miljonāra Jūlija Krūmiņa pārdotā tranzītuzņēmuma "Man-Tess" jaunais īpašnieks ieviesīs labāko "knowhow" no Holandes, lai kāpinātu efektivitāti loģistikas biznesā, un sola nākotnē vairot darba vietu skaitu par 30 - 50%, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness (DB) pastāstījis jaunā īpašnieka Nīderlandē reģistrētās kompānijas "Alandam Capital" (AC) – direktors Roberts Eihorns.

Viņš pastāstījis, ka viņam esot "bizness pie Roterdamas, ieņemu amatus dažādās kompānijās". "Man ir kontakti Roterdamas ostā, esmu pazīstams ar lielu loģistikas kompāniju īpašniekiem. Vairāk gan esmu darbojies finanšu jomā. Šo eksperta zināšanu dēļ tiku iecelts par "Alandam Capital" direktoru. Pastāv iespēja, ka kompānijā tiks iecelti amatos vēl kādi cilvēki. Taču šobrīd esmu vienīgais direktors, kas Holandē ir normāla prakse. Mūsu nodomi ir attīstīt "Man-Tess" biznesu," stāstījis holandietis.

Viņš norādījis, ka AC ir, "kā mēs sakām, īpaša nolūka kompānija, kas ir nopirkusi "Man –Tess" grupas uzņēmumus". Tomēr viņš atturējies atklāt kompānijas daļu īpašniekus, norādot, ka "mēs darbojamies kā investīciju fonds". "Ņemot vērā Rīgas lielisko ģeogrāfisko atrašanos, šim biznesam ir iespēja piesaistīt investorus gan no austrumiem, gan rietumiem, uzsvēris uzņēmējs.

Viņaprāt, nav īpaši svarīgi sabiedrībai zināt uzņēmuma īpašniekus, "būtiskāk ir raudzīties uz uzņēmuma valdes darbību – kādi ir viņu plāni, ko viņi patiesībā grib sasniegt". "Svarīgāk ir tas, ko šīs kompānijas nozīmē tādai mazai valstij, kāda ir Latvija, un ko tās šeit dara. Gribu tikai uzsvērt, ka mums ir vislabākie nodomi izveidot kaut ko labu," sacījis Eihorns.

Vienlaikus viņš atzinis, ka "tā nav vienkārša naudas investēšana". "Šiem cilvēkiem [investoriem] ir sakari šajā jomā. Viņi pavisam noteikti ir ieinteresēti attīstīt šo biznesu," sacījis Holandes uzņēmuma pārstāvis. "Mēs neesam kā kāds hedžfonds (vismaz Holandē šim vārdam ir nelāga pieskaņa), kas vēlas izņemt uzņēmuma kapitālu vai izdarīt ko tamlīdzīgu. Mēs tā nerīkojamies. Mēs gribam celt, nevis iegūt ātru peļņu un tad aizbēgt," uzsvēris Eihorns.

"Lēmumus pieņemsim bez steigas, soli pa solītim. Iespējams, mēs piesaistīsim jaunus investorus. Šobrīd nav konkrētu investoru, ar ko mēs runātu. Darījums ir tikko noslēgts. Mēs esam priecīgi par Kārļa Andersona (līdzšinējais AS "Latvijas balzams vadītājs") iecelšanu amatā. Šis ir liels projekts, tādēļ mums ir nepieciešams laiks, lai redzētu, ko varam darīt nākotnē," skaidrojis Eihorns.

"Ir nodoms paplašināties, bet vēl nav pabeigti stratēģiskās attīstības plāni. Iesākumā mēs gribam, lai "Man-Tess" turpinātu darboties kā līdz šim," stāstījis Holandes investora pārstāvis, uzsverot, ka "uzņēmumam un Latvijai kopumā šis darījums ir laba zīme, jo sagaidām, ka bizness augs". "Nākotnē arī darbinieku skaits varētu pieaugt par 30–50%," solījis Eihorns.

Uzņēmējs atturējies arī atklāt kopējās investīcijas un darījuma summu, aizbildinoties ar konfidencialitātes vienošanos. Eihorns apliecinājis, ka kopā Holandes investors iegādājies piecus grupas uzņēmumus: SIA "Man-Tess", SIA "MT Tranzīts", SIA "Latvijas-Rietumu termināls", SIA "MT Bunkers" un MT "Termināls".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!