Foto: LETA

Mazumtirgotāja "Maxima Latvija" finanšu vadītājas amatā iecelta Evita Januškeviča, pavēstīja uzņēmuma komunikācijas speciāliste Zane Udrase.

Viņa norādīja, ka "Maxima Grupe" ietvaros visiem uzņēmumiem, tostarp "Maxima Latvija", tika izveidota vienota struktūra, paredzot amatu – finanšu vadītājs, kura atbildībā ir plānošanas, analīzes un finanšu resursu departaments, grāmatvedības un Informācijas tehnoloģiju (IT) departamenti. Latvijā finanšu vadītājas pienākumi uzticēti Januškevičai.

"Veikali "Maxima" mūsu valstī ir zināmi teju ikvienam, jo "Maxima Latvija" 150 veikalos katru dienu pēc ikdienas pirkumiem dodas teju 300 tūkstoši iedzīvotāji. Tāpat uzņēmums ar 8000 darbiniekiem ir lielākais privātais darba devējs valstī, kā arī viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem. Redzu, ka uzņēmums ir uzņēmis pareizo kursu, tādēļ esmu pārliecināta, ka ar savu pieredzi spēšu sniegt ievērojamu ieguldījumu uzņēmuma ilgtermiņa attīstībā," norādīja Januškeviča.

Udrase informēja, ka Januškeviča iepriekš bijusi starptautiskas finanšu grupas "Marginalen" Baltijas reģiona finanšu direktore, pirms tam ieņemot finanšu vadītājas amatu Baltijas valstīs alkoholisko dzērienu ražošanas, izplatīšanas un mazumtirdzniecības grupā "SPI Group". Tāpat viņa iepriekš darbojusies valsts sektorā - Finanšu ministrijā vadījusi Fiskālās politikas departamentu, kā arī pirms tam bijusi būvmateriālu tirdzniecības uzņēmuma "Nelss" finanšu direktore

"Maxima Latvija" augstākās vadības komanda patlaban ir pilnībā nokomplektēta un to pārstāv četri cilvēki – "Maxima Latvija" vadītājs Andris Vilcmeiers, "Maxima Latvija" komercdirektors Viktors Troicins, "Maxima Latvija" operacionālā vadītāja Kristīne Āboltiņa un "Maxima Latvija" finanšu vadītājs Januškeviča.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2015.gadā "Maxima Latvija" strādāja ar 688,8 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 37,9% un bija 19,173 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" ir mazumtirdzniecības tīkls, kam Latvijā 45 apdzīvotās vietās ir 150 veikalu. Uzņēmums ietilpst holdingā "Maxima Grupe", kas ir lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls Baltijā. Tāpat "Maxima Latvija" ir arī internetveikals "e-maxima.lv" un divi loģistikas centri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!