Foto: DELFI

Pēc vakardienas notikumiem Jelgavas tirdzniecības centrā "Pilsētas pasāža", kad veikalā "Maxima" atrasts iepakojums ar žurku indi, lielveikalu tīklā sākta iekšējā pārbaude, apliecināja SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Viņš informē, ka dezinfekcijas un deratizācijas pasākumus "Maxima" veikalos veic uzņēmums SIA "Aktis". "Līdz šim nekādu incidentu sadarbībā ar šo uzņēmumu nav bijis, un šis ir atsevišķs gadījums, kam pamatā ir cilvēciska kļūda. Pašlaik veicam iekšējo pārbaudi par konkrēto situāciju un gaidām oficiālu paskaidrojumu no SIA "Aktis", kas nodrošina šos pakalpojumus," skaidro Beseris.

Tāpat tiks pārskatīta dezinfekcijas un deratizācijas procedūra, lai stiprinātu šo pasākumu veikšanas procesu un kontroli.

Beseris atgādina, ka veikalos profilakses nolūkos regulāri tiek veikti dezinfekcijas un deratizācijas pasākumi pēc noteiktā grafika. Šos pasākumus veic sertificēts uzņēmums pēc noteiktas procedūras, kas nosaka kārtību, kādā šie profilakses pasākumi jāveic un kādi līdzekļi jāizmanto.

Ar SIA "Aktis" vēl nav izdevies sazināties.

Jau ziņots, ka svētdien uz pāris stundām tika slēgts tirdzniecības centrs "Pilsētas pasāža" Jelgavā, jo kādā no veikaliem tika atrasts vīstoklis ar nezināmas izcelsmes vielu, kas izrādījusies žurku inde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!