Foto: Publicitātes foto
Teju četru gadu laikā, investējot 1,5 miljonus eiro, rekonstruēta brīvprātīgo ugunsdzēsēju depo ēka Čiekurkalnā, kurā šobrīd mājvietu radis mēbeļu salons "Kate", portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Mēbeļu pārdošana ir specifisks bizness – ekspozīcijai vien jau nepieciešami 1000-1200 kvadrātmetri, papildus vēl nepieciešamas telpas noliktavām un birojam. Sapratām, ka Rīgā šajā segmentā nomājamu, piemērotu telpu nav, tādēļ izlēmām iegādāties savu ēku un uzsākt rekonstrukciju un būvniecību," stāsta "Kate" valdes loceklis Jānis Vējš.

Ēka 1936. gada 27. septembrī tika iesvētīta kā Šreinenbušas brīvprātīgo ugunsdzēsēju depo. To uzcēla par ziedojumos savāktiem līdzekļiem. Savulaik tas bija viens no modernākajiem depo Rīgā – ar telpām rīku novietošanai un jauna tipa torni šļūteņu žāvēšanai. Tāpat šajā depo bija arī divi moderni putu aparāti eļļas, degvielas un citu liesmu dzēšanai.

Rekonstruējot ēku, "Kate" ir saglabājusi vēsturisko ķieģeļu celtni, tai skaitā arī tornīti, papildus izbūvējot jaunu daļu, kur pašlaik atrodas daļa ekspozīcijas, noliktava un biroji.

Kopējā ēkas platība ir aptuveni 2300 kvadrātmetru. Ēku šā gada 1. septembrī ekspluatācijā pieņēma Valsts būvniecības kontroles birojs, informēja uzņēmunā. Projekta autors ir arhitektu birojs "ADZ birojs", bet būvniecības un rekonstrukcijas darbus veica – SIA "Bukoteks".

Uzņēmuma "Kate" vidējais ikgadējais apgrozījums lēšams aptuveni trīs miljonu eiro apmērā un tas tirgū darbojas gandrīz 25 gadus. Pašlaik uzņēmums nodarbina vairāk nekā 30 cilvēku.

Pēdējo gadu lielāko "Kate" īstenoto projektu vidū ir tādi objekti kā Latvijas Nacionālā bibliotēka, ''Samsung'' Latvija birojs, Rīgas Stradiņa universitātes studentu atpūtas telpas, Latvijas Universitātes jaunā dabaszinātņu fakultāte, Latvijas vēstniecības Francijā birojs, NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra birojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!