Foto: LETA

ASV investīciju kompānija "Providence Equity Partners" (PEP), kas no zviedru "Modern Times Group" (MTG) iegādāsies televīzijas TV3 un LNT, kā arī citus saistītus medijus Baltijas valstīs, visticamāk, ir finanšu investors, tādēļ, visticamāk, uzņēmumi tiks gatavoti tālākai pārdošanai.

To laikrakstam "Latvijas Avīze" pieļauj mediju tirgus pārstāvji, savukārt žurnāls "Ir" vēsta, ka uz MTG Latvijas biznesa iegādi pretendējis arī telekomunikāciju uzņēmums "Lattelecom". Tomēr PEP piedāvātie 115 miljoni eiro "Lattelecom" pārtrumpojuši.

"Ir" skaidro, ka PEP līdzšinējais darba modelis liek domāt, ka tas meklēs iespējas jauniegūtos Baltijas biznesus efektivizēt un attīstīt, lai pēc kāda laika tālāk pārdotu ar peļņu.

Līdzīgu viedokli "Latvijas Avīzei" pauž arī "Lattelecom" vadītājs Juris Gulbis. Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte par tālāku jauniegādāto uzņēmumu pārdošanu laikrakstam saka: "Tas ir tikai laika jautājums!" Viņa vērtējumā MTG pircēja izvēlē respektējis Baltijas informatīvās telpas drošības aspektu, tomēr nav zināms, vai tā rīkosies arī jaunais īpašnieks.

PEP pērn iegādājās arī mobilo operatoru "Bite". "Ir" izceļ faktu, ka pagaidām "Bite" ir vienīgais mobilo sakaru nodrošinātājs Latvijā, kuram nav sava izteikta video un televīzijas satura produkta.

PEP pārstāvis Konrāds Haringtons "Latvijas Avīzei" apgalvojis, ka Baltijas reģions kompānijai ir ļoti svarīgs un nākamo divu mēnešu laikā sabiedrība noteikti tikšot iepazīstināta ar ilgtermiņa plāniem attiecībā uz Baltijas mediju tirgu. "Gribam šeit investēt, jo saredzam biznesa iespējas un potenciālu," viņš teicis.

MTG Latvijas biznesa vadītājs Baibas Zūzenas pozīcijas esot drošas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!