Foto: PantherMedia/Scanpix
Daudzprofila veselības aprūpes iestādes "MFD Veselības grupa" īpašnieks SIA "Dziedniecība" kļuvis par vienīgo SIA "Latvijas Amerikas acu centrs" īpašnieku, ziņo "Lursoft" "Klientu portfelis".

Iepriekš 100% SIA "Latvijas Amerikas acu centrs" kapitāla daļu īpašnieks bija ASV reģistrētais "The John J.McDermott 2010 Revocable Trust".

Līdz ar īpašnieku maiņu veiktas izmaiņas "Latvijas Amerikas acu centrs" valdē - par valdes priekšsēdētāju iecelta SIA "Dziedniecība" lielākā kapitāldaļu īpašniece un valdes priekšsēdētāja Natālija Točiļenko, kā arī no jauna par valdes locekli iecelta Kristīne Ozoliņa-Kaļetova.

Līdzšinējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Una Brūna, kura šo amatu ieņēma no 2005. gada līdz pagājušajai nedēļai, turpmāk būs "Latvijas Amerikas acu centrs" valdes locekle. Savukārt Māra Briede no valdes locekles pienākumu veikšanas atbrīvota.

Izmaiņas "Latvijas Amerikas acu centrs" amatpersonās un dalībniekos reģistrētas komercreģistrā 15. martā. Tajā pašā dienā "Dziedniecība" arī reģistrējusi jaunu komercķīlu, ieķīlājot visas tai piederošās "Latvijas Amerikas acu centrs" kapitāla daļas. Ķīlas ņēmējs ir AS "SEB banka". Komercķīla nodrošina prasījumus, kas izriet no šogad 12. martā starp uzņēmumu un banku noslēgtā kredīta līguma. Jaunreģistrētās komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 2,325 miljoni eiro.

SIA "Dziedniecība" dibināta 1992. gadā, un tā ir veselības aprūpes iestāde, kas ar zīmolu "MFD Veselības grupa" sniedz dažādus veselības aprūpes un diagnostikas pakalpojumus Rīgā un citur Latvijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 142 eiro. Tā lielākā īpašniece ar 71,23% kapitāla daļu ir Natālija Točiļenko, Gaļina Muračkovska ir 22,48% pamatkapitāla daļu īpašniece, bet 6,29% pamatkapitāla daļu pieder SIA "Veselības korporācija".

2016. gadā "Dziedniecība" apgrozījums bija 9,721 miljons eiro un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 443 tūkstoši eiro. Veselības grupa nodarbināja 651 darbinieku un tās kopējie veiktie maksājumi valsts kopbudžetā veidoja 2,283 miljonus eiro.

Savukārt "Latvijas Amerikas acu centrs" dibināts 1993. gadā, un tā bija pirmā privātā acu klīnika Baltijas valstīs, kas veidota pēc ASV modeļa. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 284 eiro.

2016. gadā "Latvijas Amerikas acu centrs" strādāja ar apgrozījumu 2,864 miljonu eiro apmērā, savukārt tā peļņa pēc nodokļiem bija 90 tūkstoši eiro. Centrs nodarbināja 53 darbiniekus un tā kopējie maksājumi valsts kopbudžetā bija 502 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!