Foto: LETA
Cūkkopības kompleksa "Miķelāni" īpašnieka "Miķelāni bekons" apgrozījums pagājušajā gadā vairākkārt pieauga un bija 3,916 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 148,2 tūkstoši eiro, pretēji zaudējumiem gadu iepriekš, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais gada finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija 2015. gadā sāka audzēt cūkas, ko plāno turpināt darīt arī 2016. gadā, nodrošinot "Miķelānu" kompleksā pilnu ražošanas ciklu. Tāpat "Miķelāni bekons" ir saņēmusi arī A kategorijas piesārņojošas darbības atļauju.

"Miķelāni bekons" mārketinga vadītāja Jolanta Gaudieša atgādināja, ka kompānija pērn nopietni sāka nodarboties ar cūkkopību un iegādājās vienu no kādreizējiem lielākajiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem Latvijā - Jēkabpils gaļas kombinātu "Serho 777".

Savukārt šogad uzņēmums aktīvi strādā pie mazumtirdzniecības attīstīšanas. Šā gada janvārī kompānija atvēra pirmo produkcijas mazumtirdzniecības veikalu Jēkabpilī, bet šogad 5.maijā otro veikalu - Aizkrauklē. Kompānija plāno atvērt arī citus veikalus, kuru precīzu skaitu ir pāragri nosaukt, tostarp divus veikalus turpmāko divu mēnešu laikā - pa vienam Līvānos un Jēkabpilī.

Tāpat "Miķelāni bekons" mārketinga vadītāja pastāstīja, ka kompānija šogad galvenokārt plāno strādāt pie tirdzniecības attīstības.

Jau vēstīts, ka "Miķelāni bekons" pērn iegādājās Jēkabpils gaļas kombinātu "Serho 777".

2014. gadā "Miķelāni bekons" strādāja ar viena tūkstoša eiro apgrozījumu un 6,9 tūkstošu eiro zaudējumiem.

"Miķelāni bekons" ir dibināti 2009. gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 350 tūkstoši eiro. Uzņēmums pieder Dāņu kompānijai "Torpgard Holding". "Miķelāni bekons" ir Zemgales cūkkopības uzņēmumu grupas dalībniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!